Marketingsupport | UCLL

Over afstudeerrichting Marketingsupport

In de afstudeerrichting Marketingsupport leg je je na je algemene basis in Marketing en Communicatie de focus op Marketing. Dit houdt in dat je leert om op effectieve wijze producten op de markt te zetten en de noden van de klant in te schatten. De focust ligt op marktanalyse en verkoop (organisatie, training en communicatie).

Studieprogramma

Ontdek het Studieprogramma hier Openvouwen

Het graduaat marketing-en communicatiesupport omvat 120SP en wordt aangeboden in een tweejarig dagtraject.

Vrijstellingen

Indien je de vakinhoud volgens jou al eerder in een andere gelijkaardige opleiding (gedeeltelijk) hebt gevolgd, kan je ook navragen of je vrijstellingen kan krijgen.

Mogelijke vrijstellingen bespreek je met de trajectcoach van de opleiding. Voor het graduaat marketing- en communicatiesupport  is dat  Mario De Wolf.

Starten zonder voorkennis?

Ja! Je hoeft geen specifieke vooropleiding  te hebben afgerond om aan de slag te gaan. Het traject zal uiteraard uitdagender zijn zonder voorkennis maar met de nodige inzet van jou en de coaching van onze lectoren, ga je van je eerste stappen naar een volleerd marketing- en communicatiemanager.

Later instappen

Er is geen inschrijfdeadline, al zijn de lessen reeds gestart. Indien je je inschrijft rond half oktober, zal je  mogelijk een aantal vakken niet in het geplande jaar van het modeltraject kunnen opnemen. Vraag dit na bij je trajectcoach!

Je graduaatsdiploma op zak?

Aan de slag

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in eender welk bedrijf. Marketing en communicatie is overal nodig!

Verder studeren

Of om bij UCLL via een vervolgtraject een vervolgtraject van 90 studiepunten te behalen, namelijk het diploma Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting Marketing.

Marketingsupport, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag