Marketing | UCLL

Over de afstudeerrichting Marketing

Dé marketeer van de toekomst

Jij weet en leert wat een klant nodig heeft. Je luistert naar je doelpubliek, je begrijpt hen en weet hen te  overtuigen. Daarbij gebruik je digitale media, innovaties en salestechnieken, steeds rekening houdend met de laatste trends. Je analyseert data, meet resultaten en stuurt bij. Je wordt een spilfiguur in elk bedrijf.  Met deze brede opleiding word je dé marketeer van de toekomst!

Wie je bent

 • Je bent creatief of wil dat graag worden. 
 • Communiceren doe je vlot en met plezier.
 • Je bent gefascineerd door trends en wat mensen bezighoudt. 
 • Je bent commercieel ingesteld.
 • In team werken vind je leuk. 
 • Uitdagingen ga je niet uit de weg. 
 • Je wil een job met veel toekomstmogelijkheden: digital marketeer, communicatie verantwoordelijke, marketing coördinator, marktonderzoeker, sales manager, product-of brand manager, …
Overschakelen van een andere richting

Heb je eerst iets anders gestudeerd of uitgeprobeerd?  Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is.  

Stuur een e-mail naar de opleidingsverantwoordelijke Veerle Van Hoorick (Leuven) of Pieter Walbers (Diepenbeek) en ontdek of deze studie bij jou past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen

Studeren zonder grenzen

Bij Bedrijfsmanagement werk je vanaf dag 1 aan je internationale en interculturele competenties. Doorheen de drie fases van de opleiding staat internationalisering  voorop en baad je in talloze internationale ervaringen. 

Wil je graag nog meer internationale ervaring? Dan kan je onder andere op Erasmus, buitenlandse stage of volg je deze opleiding in het Engels.

Klaar voor het werkveld
 • Bij UCLL word je echt een marketing Moving Mind via projecten voor echte bedrijven, gastcolleges, bedrijfsbezoeken, stages, toffe opdrachten, … kortom je leert marketing in al haar dimensies ‘by practice’.
 • Je krijgt les van ervaren docenten en marketingexperts.
 • Een brede waaier aan keuzevakken. Je geeft zelf kleur aan je studierichting.

Studieprogramma marketing

De concrete invulling van het studieprogramma hangt af van de campus waaraan je onze opleiding volgt. 

Deze studie in het Engels

In Leuven kan je er voor kiezen om de studie International Business Management, Marketing (BBM) in het Engels te volgen.

Je kan ook kiezen voor  International Business Management, Marketing - track across Europe (BME), een Engelstalige opleiding waarbij je enkel je tweede jaar aan hogeschool UCLL in Leuven studeert en het eerste en derde jaar in een buitenlandse partnerinstelling.

Werken en studeren

Ben  je reeds aan het werk en wil je graag je bachelor Marketing behalen, ontdek dan ons werken en studeren traject Marketing.

Verhalen en projecten

Consultant bij échte bedrijven

Alle laatstejaarsstudenten Marketing krijgen de kans om direct samen te werken met het werkveld. Opdrachtgevers profiteren mee van de up-to-date kennis van onze toppers die als laatstejaars hun kunnen al bewezen hebben, onder begeleiding van experts als coaches. Zo word je klaargestoomd voor een warme start in de regionale en (inter-)nationale arbeidsmarkt. Wil jij ook een écht bedrijf steunen

Unieke stage

Ontmoet onze Studio 8 toppers uit Bedrijfsmanagement, die een eigen marketing- en communicatiebureau creëerden als stage. Ze gingen aan de slag voor heel wat grote namen én zetten hun schouders onder het UCLL TikTok-kanaal.

Ontdek hier het bijzondere stageproject van deze 18 straffe studenten, 10 tevreden opdrachtgever en 4 coaches:

Let's get international

Meet the M-crew! Onze studenten 𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 namen onder meer onze stories over tijdens hun 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝘄𝗲𝗲𝗸. Dat is internationale partners verwelkomen en samen rond projecten werken t de nodige sfeer en gezelligheid.  

We blijven het zeer inspirerend en enthousiasmerend vinden om gezamenlijke projecten met jonge studenten uit te voeren.

Bart Claes (CEO) en Niels Vlemmings (Data & Analytics Manager) van JBC

Boosterweek

BOOSTERWEEKS

Tijdens de boosterweeks en de projectweken krijg je een extra duik in de praktijk. Gedurende één of meerdere weken krijg je een marketing case of opdracht van een bedrijf. Je gaat samen met de andere studenten op zoek naar een oplossing en ontdekt zo het brede domein van marketing. Telkens opnieuw een geweldige leerrijke ervaring!

 

Studenten aan het woord

Elke Dauwen

"Niet alleen de marketingkennis die ik vergaarde was een troef toen ik aan de slag ging in de professionele wereld, maar ook het netwerk dat UCLL me gaf en de extra kansen die ik met beide handen greep waren een geschenk. Zo mocht ik zelf een event organiseren, een businessplan uitwerken van a tot z, een fictief bedrijf runnen via een online game, een website maken en nog zoveel meer! Daarnaast nam ik ook deel aan verschillende marketingwedstrijden (Coca-Cola, Mobile Vikings,…), -congressen en -beurzen. Een absolute meerwaarde in mijn persoonlijke groei. Ik voelde me klaargestoomd voor het echte werk en vond een goede balans in mijn studie tussen theorie en praktijk."

Campus

Je kan de afstudeerrichting marketing volgen op Campus Diepenbeek of Campus Proximus, Heverlee. 

Na je studie

Aan de slag met je diploma

Je studeert af als allround marketeer. Je jobmogelijkheden  zijn dan ook heel breed  met veel kans om door te groeien naar management level.

 • Na deze opleiding kan je aan de slag als digital marketeer, communicatie verantwoordelijke, marketing coördinator, marktonderzoeker, sales manager, product-of brand manager, …
 • Als afgestudeerde marketeer van UCLL ben je snel aan de slag bij zowel KMO’s, communicatiebureaus als grote bedrijven.  Onze alumni zijn nu actief bij bedrijven zoals AB-Inbev, BBDO, BMW, Deloitte, OHL, KBC, …
 • Droom je van een eigen bedrijf? Ook dan ben je goed voorbereid. We  helpen je al op weg tijdens je studies via StartMinds!

Verder studeren na je diploma

Wil je liever verder studeren?

Bachelor-na-bachelors (banaba's)  

Advanced Business Management - een bachelor-na-bachelor met maar liefst 9 keuzetrajecten. Na het behalen van deze bachelor-na-bachelor krijg je meteen toegang tot verkorte masteropleidingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Een tweede afstudeerrichting

Ook de overige afstudeerrichtingen en keuzetrajecten Bedrijfsmanagement zijn mogelijk via een verkort programma. Deze sluiten alvast goed aan bij je opleiding:

Master na een schakelprogramma* 

 • Communicatiewetenschappen
 • Handelswetenschappen 
 • Bedrijfskunde
 • Business Administration (Engels)

Er zijn veel  mogelijkheden. Je vindt ze o.a. in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. *raadpleeg de website van de universiteiten om de exacte mogelijkheden te kennen

Postgraduaten

Je kan ook opteren voor een van onze postgraduaten, bijvoorbeeld het postgraduaat “Digital Marketing”.

Navorming

Raadpleeg de meest recente navormingen

Marketing, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Veerle Van Hoorick
Opleidingsverantwoordelijke Marketing (ook Engelstalig) - Leuven
Pieter Walbers
Pieter Walbers
Opleidingsverantwoordelijke Marketing - Diepenbeek

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: