Minister Brouns op werkbezoek bij onderzoekscentra UCLL | UCLL

Jo Brouns, Vlaams Minister van Economie, Werk, Innovatie en Landbouw, was vrijdag op bezoek bij Hogeschool UCLL op campus Diepenbeek. UCLL presenteerde de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeksprojecten rond de transitie naar een meer duurzame samenleving. UCLL werkt vandaag samen met Limburgse kmo’s en grote bedrijven rond circulariteit en reststromen, innovatieve arbeidsorganisaties met aandacht voor inclusie, duurzaamheid en energietransitie.

De 8 expertisecentra van UCLL, onder de noemer UCLL Research & Expertise (R&E) presenteerden hun nieuwste innovaties en gaven een inkijk in de plannen voor de volgende jaren. UCLL is al jaren koploper in Vlaanderen voor praktijkgericht onderzoek met meer dan 400 experten en jaarlijks meer dan 200 lopende onderzoeksprojecten. Het werkbezoek van de minister was een mooie gelegenheid om te laten zien wat UCLL in huis heeft en hoe ze innovaties in samenwerking met lokale partners en bedrijven omzet naar waarde-creatie.

Minister Jo Brouns:

“De vandaag voorgestelde projecten zijn helder, concreet en bovenal toepasbaar. Een grote pluim op de hoed van UCLL, dat uitblinkt in het onderzoek rond duurzaamheid. Dit bewijst nog maar eens dat toegepast onderzoek van onze kennisinstellingen onmiddellijk inzetbaar is voor onze Limburgse bedrijven. De verbondenheid van onderzoek met de studenten is daarenboven een leerschool, een ervaring die de studenten sterkt in hun toekomstige professionele loopbaan.”

Marc Vandewalle, algemeen directeur Hogeschool UCLL:

“UCLL focust vandaag op de grote transities in onze samenleving. Inzetten op meer duurzaamheid is hierbij vanzelfsprekend. Door ons toegepast onderzoek ook in dit thema in te zetten werken we mee aan innovatieve oplossingen, specifiek naar de context van kmo’s. Het bezoek van de minister is een hele eer en een mooie gelegenheid om ons aanbod nog meer kenbaar te maken in de regio.

UCLL-delegatie ontvangt minister Brouns op campus Diepenbeek

Fietshanger Bioracer – gemaakt van restafval 

Project Wanderful Stream door UCLL, POM Limburg en Z33

Enkele voorbeelden van duurzaam ondernemen:

Wanderful.stream

in samenwerking met POM Limburg en Z33.

UCLL masterclasses 'Duurzaam ondernemen
RePaper

ikv sociaal ondernemen 

Ook interessant