UCLL legt rechtstreeks verband tussen darts en studiekeuzesucces | UCLL

Dankzij de ruime media-aandacht voor darts is deze “cafésport” cool geworden bij jongeren. Uit onderzoek van Hogeschool UCLL blijkt dat er een verband bestaat tussen darts spelen en een goede studiekeuze maken.

"We zien dat jongeren die vaak aan het dartboard staan, sterker zijn in strategisch denken, zorgvuldig plannen, en zich beter op één essentiële taak kunnen concentreren," zegt Kenny Schubben, onderzoeker van het expertisecentrum Art of Aiming. "Het zijn ook vaardigheden die nodig zijn in het maken van een studiekeuze.”

Daarom lanceert UCLL een eigen dartboard en bijbehorende pijltjes. Programmadirecteur Bert Haeck is alvast in zijn nopjes met de co-creatie: “Onze studenten Artificial Intelligence maakten het board interactief zodat de speler ook zichzelf leert kennen en zo kan uitvissen welke opleiding het best zou passen. Studenten circulair ondernemen zorgden voor de duurzame vormgeving van het bord.

Van het dartboard zijn momenteel 104 exemplaren aangemaakt. Griet Vandevijver van de dienst Studieadvies: “Een deel van de borden zal binnenkort door UCLL verdeeld worden onder cafés en scholen in Vlaams-Brabant en Limburg. Een ander deel stellen we graag ter beschikking van UCLL-medewerkers, studenten en jongeren die momenteel aan hun studiekeuze twijfelen.”

OPGELET: Deze actie is ondertussen stopgezet. 140 kandidaten boden zich op 1 april aan voor het dartboard via het formulier. Na het invullen van het formulier werden ze er vriendelijk attent op gemaakt dat het 1 april is. 
Ons buikgevoel zegt dat er eerder een omgekeerd verband is tussen darts en studiesucces: hoe meer je je als student specialiseert in darts, hoe kleiner de kans dat je studie een voltreffer wordt.  

Ook interessant