Artificiële Intelligentie | UCLL

Over Artificiële Intelligentie

Na een eerste gemeenschappelijk jaar met alle studenten van de bachelor Toegepaste Informatica ga je voluit voor je keuze voor AI vanaf het 2e jaar.  Je kiest daarbij voor een praktijkgerichte opleiding, waarbij je steeds kan rekenen op docenten die uitleg op jouw maat geven.

Via kleine groepen en hands-on projecten zetten we sterk in op ondersteuning om samen te ontdekken waar jouw interesses liggen binnen Artificiële Intelligentie.  Als bonus is jobzekerheid - hier of in het buitenland- ook 100% gegarandeerd!

Wie je bent
Openvouwen
Wat je wordt
Openvouwen
Startpositie
Openvouwen

De troeven uitgelicht

Praktijkgericht

Je krijgt een theoretische basis, maar je leert vooral door te doen.  Je  wordt dus ook betrokken in lopende onderzoeksprojecten - die mooi op je cv staan! 

Op jouw maat mét persoonlijke begeleiding

Afgestemd op wat jij nodig hebt.  Enthousiaste docenten en betrokken studiebegeleiders loodsen je door je digitale parcours. 

Internationale ervaring

In de les zitten is maar een klein deel van wat Moving Minds doen. Ze verschuiven hun blik via projecten, onderzoek, stage en/of internationale uitwisselingen.  Samen met bedrijven en organisaties, gaan ze op zoek naar nieuwe kansen.

100% jobzekerheid

Een diploma in TI, Artificiële Intelligentie, geeft je een vrijgeleide naar heel wat jobs, meteen nadat je bent afgestudeerd. Wil je liever verder studeren? Ook dat is geen enkel probleem.

Studieprogramma Toegepaste Informatica

Eerste jaar: algemene basis

Je maakt samen met de andere studenten van Toegepaste informatica via de combo van theorie en praktische voorbeelden al in je eerste jaar kennis met alle relevante aspecten van IT voor je carrière in AI zoals Programmeren in Python, Database beheer en business basics.

Vanaf het tweede jaar:

Specialisatie in AI in theorie en praktijk

Na die brede basis maak je de keuze voor de afstudeerrichting Artificiële Intelligentie. Deze specialisatie is mogelijk door een combinatie van keuzevakken met de nodige theoretische basis maar ook door vanaf het 2e jaar deel te nemen aan je eerste echte AI projecten samen met UCLL onderzoekers en AI bedrijven. Ook je stage en eindwerk staan volledig in het teken van AI onder begeleiding van ervaren experts

Let op

Dit rooster is op de webpagina 'under construction' in de maand januari en geeft op dit moment dus nog het rooster weer van 2023-2024. Kan je niet wachten? Geen probleem! Ontdek via onderstaande link alvast de up-to-date vakkengids;

Ontdek je vakken '23-'24

Fase 1 Openvouwen
Fase 2 Openvouwen
Fase 3 Openvouwen

Vrijstellingen

Vragen over vrijstellingen?  Neem contact op met een van onze studietrajectcoaches. Om je snel op weg te kunnen helpen, kies je voor de letter die overeenkomt met de eerste letter van je achternaam:

Tot binnenkort? 

Jouw lessen, jouw coaches

Benieuwd hoe een les eruit ziet bij Toegepaste Informatica? In deze video's zie je een van onze lectoren aan het woord over hoe zij lesgeeft. Wat kan je zoal verwachten? Ze vertelt je het zelf. Ontdek bij 'verhalen' ook zeker een van onze andere toplectoren Serhat!

Jouw projecten met experts

Onze Moving Minds genieten mee van de bevindingen, het onderzoek en de expertise van ons R&E-Team. Dat toont zich onder meer in het VODO-principede vervlechting van onderzoek, dienstverlening en onderwijs.

DETECTION SYSTEM: EEN PANDEMIE BEVECHTEN MET AI

De coronacrisis heeft een enorme impact gehad op de zorg. In opdracht van UZ Leuven werkten onze studenten samen met onderzoekers van expertisecel Digital Solutions om bezoekers, personeel en patiënten coronaproof in beweging te houden. Levens redden kon immers niet enkel na besmetting, maar ook daarvoor. Ze ontwikkelden systemen op basis van artificiële intelligentie die slimme routes uitstippelen op basis van camerabeelden!

Workshops 

 Een voorbeeld daarvan is  behaviour-driven development. Onze onderzoekers hebben daarvoor workshops ontwikkeld, die deel uitmaken van het curriculum van de tweedejaarsstudenten TI. 

Projectweken

Je kan wat je geleerd hebt ook meteen  omzetten in de praktijk tijdens de projectweek met een case van een bestaand bedrijf. 

Er werden ook extra seminaries gegeven, zodat iedereen zeker alles goed begreep. Het is een hechte groep en ik heb er veel goede vrienden aan overgehouden.

Kwinten Delrue
System engineer KBC Verzekeringen  

Onze studenten en alumni aan het woord

Zo gepassioneerd door wat je leert bij ons dat je je kennis wil doorgeven aan wie in jouw voetsporen treedt? Onze lector - en alumnus - Serhat deed het! Bekijk de video en lees via onderstaande link nog meer verhalen, projecten en getuigenissen van studenten van de richting toegepaste informatica

Het leukste aspect was de creatieve kant van het project. De probleemstelling die aan ons gegeven werd, werd niet gebonden aan een manier om deze op te lossen. We waren vrij om verschillende technieken uit te proberen en te brainstormen over alle mogelijke uitwerkingen en technologieën.
Studentengetuigenis Toegepaste informatica - Lisa Ramaekers

LISA RAMAEKERS
Data engineer Solita

Internationale ervaringen

toegepaste informatica map

on the move’.​

Zowel off- als on-campus krijg je de kans je  internationale skills aan te scherpen: vorm een team met onze buitenlandse studenten of neem deel aan online projecten, zoals Hack the Waste. De BusIT weeks geven je de kans om met studenten uit alle hoeken van de wereld samen te werken aan boeiende projecten. Dat kan al vanaf je eerste jaar!

De smaak te pakken? We bieden ook internationale uitwisselingen en stages aan!

Campus

Je kan de Bachelor toegepaste informatica volgen op Campus Proximus, Heverlee. 

Aan de slag met je diploma

Dit diploma biedt 100% jobzekerheid met een brede waaier aan mogelijke jobs in IT. Je kan kiezen voor een functie achter de schermen of eentje dichtbij klanten of als deel van het management.

De meeste van die jobs zijn niet gebonden aan tijd of locatie, wat een grote troef kan zijn bij het combineren van je professionele loopbaan met je privéleven. Zin om aan de slag te gaan als:

  • Software Developer,
  • Business Analyst
  • System Administrator
  • IT Consultant
  • Data engineer
  • ...

Verder studeren na je bachelor

Bij UCLL

Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren. Neem een kijkje bij de bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten van UC Leuven-Limburg.

Aan de universiteit

Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar

Artificiële Intelligentie, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: