UCLL StartMinds @ Kick-off LE(J)ON | UCLL

LE(J)ON is kort voor Leuvense (Jonge) Ondernemers. Omdat we als hogeschool sterk inzetten op een kwalitatieve inbedding in de lokale economie, vinden we het belangrijk om studenten met ondernemingszin te prikkelen. In Leuven doen we dat binnen UCLL StartMinds én via LE(J)ON, het samenwerkingsverband met Stad Leuven, kennispartners KU Leuven & Luca School of Arts én met een lange lijst professionals en ondernemingen.

Tijdens de LE(J)ON kick-off op 19 oktober 2022 zijn we slim vertegenwoordigd. Jonas Janssens, onze student Lerarenopleiding – Chemie, timmert met zijn start-up JJLabs stevig aan de weg rond technologie voor STEM-onderwijs. Naast hem staat Wouter Deroost, alumnus BaNaBa Advanced Business Management en actief als StartMinds-partner Strarex. Jonas en Wouter staan samen met Robrecht Van Goolen en Katrien Vandael van UCLL StartMinds klaar om de ruim 300 aanwezige studenten, waarvan er meer dan 200 aan UCLL studeren, op sleeptouw te nemen in het ondernemerswereldje.  Ook UCLL’s XP-Lab is van de partij, met het activerende Braingame als unieke eye-catcher.

Het aantal student-ondernemers zit in de lift, geeft Van Goolen aan: “Uit cijfers van VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, weten we dat het aantal ondernemende studenten de laatste vijf jaar verdubbeld is. Dat merken we in onze hogeschool heel goed: onze UCLL StartMinds-werking breidt uit. Meer dan 200 UCLL-studenten worden op dit ogenblik begeleid en hebben een eigen ondernemingsnummer.”

UCLL StartMinds ondersteunt student-ondernemers met eerste stapjes, grote sprongen en indien nodig zelfs zevenmijlslaarzen in de verschillende sectoren waarin onze hogeschool actief is – en vér daarbuiten. Met een actueel aanbod aan gratis workshops en sessies rond alle aspecten van ondernemen, zet UCLL StartMinds mee de toon in het jonge ondernemerslandschap in Leuven en Limburg. Inspireren, coachen en verbinden staan daarbij centraal. 

Wil je graag meer weten over UCLL StartMinds?

StartMinds Lejon 2022

Ook interessant