Hartfalen (20SP) | UCLL

Postgraduaat hartfalen, iets voor jou?

Wat?

Hartfalen is een chronische, progressieve ziekte die meer dan 200.000 Belgen treft. Elk jaar worden 15.000 nieuwe diagnoses gesteld. Dit zijn bijna 40 diagnoses per dag. Het treft één op vijf Belgen na zijn 65ste jaar. Door het hoge aantal hospitalisaties heeft deze aandoening een grote economische impact op de gezondheidszorg. Naast de economische impact weegt hartfalen op de levenskwaliteit van de patiënt en zijn directe omgeving. Juist door het chronisch karakter van de aandoening is er een stijgende nood aan gespecialiseerde hulpverleners om voor deze groeiende groep zorg te kunnen bieden. 

Dit postgraduaat wordt georganiseerd in samenwerking met de Belgian Heart Failure Nurses, de Belgian Working Group on Cardiovascular Nursing en de Belgian Working Group on Heart Failure. De lespakketten worden verzorgd door nationale en internationale specialisten binnen de hartfalenzorg te samen met ervaren hartfalenverpleegkundigen en paramedici. 

Wie?

Het postgraduaat richt zich tot professionals die in hun beroepspraktijk in aanraking kan komen met personen met hartfalen. Voorkennis van de werking van het hart is noodzakelijk.

Studieprogramma

Opleidingsonderdelen Openvouwen

Campus Genk en Gasthuisberg in Leuven

Praktisch

De lessen zijn verspreid over 20 dagen in een volledig academiejaar en vinden (voornamelijk) plaats op vrijdag van 8u30 tot 17u00. Bijkomend dien je 8 dagen stage te doen. 

Je kan dit postgraduaat ook volgen binnen het stelsel van Vlaams Opleidingsverlof.  Klik op de link om te kijken of je al dan niet in aanmerking komt. (erkenningsnummer ODB-1001819)

Studiegelden

Intakeformulier Postgraduaat Hartfalen

Bij interesse in de opleiding, vul het intakeformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Inschrijven?

Ben je overtuigd en wil je graag inschrijven voor de opleiding? Klik op onderstaande knop en doorloop het inschrijvingsproces bij UC Leuven.

Inschrijven voor de opleiding