Software Development | UCLL

Dit is jouw ideale keuzetraject indien je ...

  • ... vlot toekomstgerichte en schaalbare software voor mobiele, web- en andere applicaties wil ontwikkelen
  • ... nog meer dan enkel Python en Java wil leren kennen
  • ... individueel én in team aan de slag wil met geavanceerde frameworks & tools
  • ... webprojecten een boost wil geven

Studieprogramma Software Development

Eerste jaar: algemene basis

Je maakt samen met de andere studenten van Toegepaste informatica via de combo van theorie en praktische voorbeelden al in je eerste jaar kennis met alle relevante aspecten van IT voor je carrière in AI zoals Programmeren in Python, Database beheer en business basics.

Vanaf het tweede jaar: specialisatie in software voor mobiele, web- en andere applicaties.

In dit traject ligt je focus op programmeren, frameworks, webprojecten, applicatie-ontwikkeling en rendering.

Let op

Dit rooster is op de webpagina 'under construction' in de maand januari en geeft op dit moment dus nog het rooster weer van 2023-2024. Kan je niet wachten? Geen probleem! Ontdek via onderstaande link alvast de up-to-date vakkengids;

Vakkengids academiejaar 2023-2024

Fase 2 Openvouwen
Fase 3 Openvouwen

Vrijstellingen

Vragen over vrijstellingen?  Neem contact op met een van onze studietrajectcoaches. Om je snel op weg te kunnen helpen, kies je voor de letter die overeenkomt met de eerste letter van je achternaam:

Tot binnenkort? 

SLIMME DIABETES-ASSISTENT

Elias, Michiel, Niels en Bryan werkten aan een dashboard voor “de slimme diabetes-assistent”. Dit wordt uiteindelijk een applicatie voor Garmin smartwatches waar patiënten met diabetes type 1 makkelijk hun suikerspiegel onder controle kunnen houden. Dankzij hun kennis over Python, Java, Javascript en veel andere programmeertalen die ze tijdens hun leerden, ging het leren van een nieuwe programmeertaal die ze nodig hadden zeer vlot. Hun werk maakt sporten voor diabetespatiënten ook makkelijker en minder risicovol.

Het is fijn om te werken aan een project dat in de echte wereld dagelijks gebruikt zal worden door een zeer ruim publiek!
Guido-team
ROUTE-APP

We weten allemaal hoe handig onze smartphone kan zijn, maar zijn ons toch bewust van de nadelen: een klein schermpje, gebrek aan mogelijkheden of minder handige functies. Zo leer je onder meer om een straffe app te maken! GuidO gidst je door eender welk gebouw met 3D-rendered beelden. 

Aan de slag met je diploma

Dit diploma biedt 100% jobzekerheid met een brede waaier aan mogelijke jobs in IT. Je kan kiezen voor een functie achter de schermen of eentje dichtbij klanten of als deel van het management.

De meeste van die jobs zijn niet gebonden aan tijd of locatie, wat een grote troef kan zijn bij het combineren van je professionele loopbaan met je privéleven. Zin om aan de slag te gaan als:

  • Software Developer,
  • Business Analyst
  • System Administrator
  • IT Consultant
  • Data engineer
  • ...

Verder studeren na je bachelor

Bij UCLL

Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren. Neem een kijkje bij de bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten van UC Leuven-Limburg.

Aan de universiteit

Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar