Overslaan en naar de inhoud gaan

Academische Opening 2021 met uitreiking van de Moving Minds Award

Bekijk het foto-album

Hierbekijk hieronder de integrale uitzending van de Academische opening met uitreiking van de Moving Minds Award 2021 - 22 september 2021
UCLL is voortdurend op zoek naar nieuwe opportuniteiten om grenzen te verleggen binnen en buiten de hogeschool. Mensen motiveren en ideeën in beweging brengen is onze filosofie; de vertaling daarvan is ‘Moving Minds’.

Om dit kracht bij te zetten, reiken we elk jaar een award uit aan het meest veelbelovende studentenproject – dit jaar al voor de vijfde keer. Op de academische opening van 22 september 2021 worden de studenten van de vijf genomineerde projecten in de bloemetjes gezet. Het winnende project krijgt een cheque mee van € 2500.

 

Moving Minds Award 2021, genomineerden

Hieronder de vijf genomineerde projecten. 

Granola-Délicé is het resultaat van de co-creatie tussen Voedings- en Dieetkunde, Bedrijfsmanagement en Toegepaste Informatica. Studenten Voedings- en Dieetkunde deden onderzoek naar het valoriseren van “nevenstromen uit de agrovoedingssector” en ontwikkelden een granola op basis van veenbessen. De studenten Bedrijfsmanagement en Toegepaste Informatica lanceerden deze granola op de (web)markt. 
Bekijk en lees het hele verhaal. 

m_beenders.png 
Peter van dit project: Marc Beenders, LRM.
Hij vertelt je waarom je dit project de Moving Minds Award 2021 verdient.

 


Prikongevallen in de verpleegkunde: het gebeurt blijkbaar nog te vaak. Daarom ontwierpen studenten verpleegkunde Sharpy: een compact, handig, duurzaam en ecologisch prikkussen waardoor de risicovolle stap na de injectie op een veilige manier kan gebeuren. Sharpy is meteen ook goed voor een sensibiliseringscampagne rond prikongevallen.
Bekijk en lees het hele verhaal . 

n_defauw.png
Peter van dit project: Nico De Fauw, directeur In4care.
Hij vertelt je waarom Sharpy de  Award 2021 verdient

 

Het UZ Leuven wil slim omgaan met drukbezochte locaties om de besmettingsgraad laag te houden. Onze studenten Toegepaste Informatica ontwikkelden de Detect-O-Meter en een Disinfection Detection System. Het systeem is gebaseerd op artificial intelligence: met camera en beeldherkenning gaat het na of mensen te dicht bij elkaar staan en of ze hun handen voldoende ontsmetten.
Bekijk en lees het hele verhaal. 

k_balcaen.png
Peter van dit project: Koen Balcaen. 
Hij vertelt je waarom dit verhaal de Moving Minds Award 2021 verdient


 


Twister Wear is een onderneming van twee studenten Orthopedagogie, eveneens met steun van Startminds. Jana en Heaven ontwikkelen hoodies voor personen met een snoezelbehoefte, al dan niet met een beperking. Met  de hulp van studenten bedrijfsmanagement starten ze binnenkort hun webshop. Het verhaal van de hoodies met extra gadgets haalde onlangs het nieuws.
Bekijk en lees het hele verhaal

m_millen.png
Peter van dit project: Maarten Millen, directeur Rosesareblue.
Hij vertelt je waarom dit project de Moving Minds Award 2021 verdient.

 


Acht studenten Bachelor Kleuteronderwijs zorgden met hun project  ‘Boekenkastjes vol leesplezier’, voor tal van coronaproof leesbevorderingsinitiatieven voor Diestse gezinnen met weinig leescultuur.
Bekijk en lees het hele verhaal 

j_maes.png l_braekers.png
Peter van dit project: Jacques Maes en Lise Braekers, graphic designers.
Zij vertellen je waarom deze studenten de Moving Minds Award verdienen.