Overslaan en naar de inhoud gaan

Moving Minds Award movet naar het web
(Move je mee?)

Onze jaarlijkse Moving Minds Award zag er dit jaar – net zoals de lessen, de examens en wel … zowat alles  – een béétje anders uit. Ditmaal werd de uitreiking van de prijs voor het meest vernieuwende UCLL-project immers online  uitgereikt omdat er slechts een beperkt publiek aanwezig mocht zijn. 

Maar dat betekent niet dat je de pret moet missen! Dankzij de livestream zit jij op de eerste rij! Herbekijk hieronder de uitreiking.  Gluren, supporteren, nagelbijten … Allemaal toegestaan. Zo verliep deze avond 100% coronaproof én helemaal passend in de sfeer van de award, die draait om innovatief buiten de lijntjes kleuren. 

Wat valt er te winnen? 

De winnaar krijgt ook dit jaar een geldprijs om te investeren in zijn/haar/hun project én een beeldje om op de schouw te zetten. Benieuwd wie de 5 kansmakers zijn? We hebben de projecten in een hapklaar videojasje gestoken zodat je een goed beeld krijgt van de genomineerden.. !

Moving Neighbours

Moving Neighbours is een sociaal beweegproject dat zich richt op volwassenen uit Leuven. Dankzij dit warmhartige initiatief van de studenten Lerarenopleiding Secundair Onderwijs worden mensen van verschillende bevolkingslagen en leeftijden samen aangezet om actiever in het leven te staan. Sporten met je buren, dus! Ja, ook in coronatijden … 

Meterschap:  Lalynn Wadera
schepen van o.a. diversiteit Stad Leuven

Zij vertelt je waarom je op dit project moet stemmen.Qaelum Onboarding App

Qaelum is een HR-gericht project waarin onze Moving Minds zich focusten op het onboardingtraject van nieuwe werknemers. Studenten uit de graduaten Sociaal-Cultureel Werk, Maatschappelijk Werk en HR-support verfijnden het proces van dit bedrijf met een eigen app. Hun creatieve aanpak met aandacht voor integratie zorgde ervoor dat het digitale platform een succes werd. 

Meterschap:  Elodie Ouédraogo
Voormalige Atlete, Olympisch kampioen en mediafiguur

Zij vertelt je waarom je op dit project moet stemmen.Juna in het slaaplabo

‘Juna in het slaaplabo’ is het project van een studente Verpleegkunde met een duidelijke missie: kinderen in de slaapkliniek maximaal geruststellen. Ze wendde haar creatieve kant als schrijfster/illustrator van kinderverhalen aan om de wondere wereld van het ziekenhuis wat minder akelig te maken voor jonge patiëntjes. Een speelpop en een hartverwarmend boekje gebaseerd op haar medische kennis en inzichten waren het resultaat!

Peterschap:  Prof. Kris Vanhaecht
KU Leuven en UZ Leuven, Mangomoment

Hij vertelt je waarom je op dit project moet stemmen.

 

Sensear

Sensear prikkelt de zintuigen van kinderen met een auditieve beperking via een tool die tactiele en visuele input koppelt aan muziek. De studenten Verpleegkunde achter dit project legden hun oor te luister bij specialisten en ervaringsdeskundigen om tot een kleurrijke, trillende armband te komen. Dankzij de hulp vanuit de hoek Elektronica-ICT werd deze muzikale droom werkelijkheid.

Meterschap:  Margo Nulens
Directeur KIDS Hasselt

Zij vertelt je waarom je op dit project moet stemmen.

 

Hack the waste

Hack the waste gaf de studenten Toegepaste Informatica en Bedrijfsmanagement de kans om via een hackaton bij te dragen aan het klimaat. Over thema’s van plasticgebruik tot plastichergebruik werd er internationaal gebrainstormd over unieke oplossingen. Vanwege corona vond het allemaal online plaats, maar ook deze extra uitdaging werd overwonnen!

Peterschap:  Thomas van Eeckhout
CEO van Easi

Hij vertelt je waarom je op dit project moet stemmen.