Overslaan en naar de inhoud gaan

afstudeeRrichting chemie 

Als student krijg je eerst een wetenschappelijke basis en een verscheidenheid aan chemische opleidingsonderdelen. Daarna verdiep je je in de afstudeerrichting Chemie in de synthese, analyse en karakterisatie van chemische verbindingen. Je leert ook welke toepassingen nanodeeltjes hebben in industriële processen, de geneeskunde en duurzame technologie.

  • Je hebt interesse in exacte wetenschappen en bent praktisch aangelegd. Je kunt analytisch denken, je lost graag problemen op en je wil de kwaliteit van een product controleren. Dit doe je nauwgezet en met een kritische ingesteldheid.
  • Je bent een teamspeler, maar werkt ook zelfstandig. Je staat ook open voor actuele thema’s zoals groene chemie, milieu en duurzame technologie.
  • Je wil producten helpen ontwikkelen die mensen kunnen genezen. Producten die de kwaliteit van het leven verbeteren. Of die duurzaam, sterker en goedkoper zijn.
  • Je wordt een professional in analytische chemie, organische chemie en materialenleer.
     

 

Waar kun je zoal aan de slag? Als professionele bachelor in de Chemie ben je zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Alle deuren van de verschillende chemische sectoren gaan voor je open. Een chemicus werkt voornamelijk in volgende domeinen: polymeerchemie, farmaceutische industrie, petrochemie, basischemicaliën en micro-elektronica. En met je toekomstige job krijg je zeker de kans om internationale contacten te leggen.

 

stages en projecten 

Als je de nodige competenties hebt bereikt, beëindig je je opleiding met een stage en afstudeerwerk in een industrieel labo, in een  van de toonaangevende labo’s van KULeuven of in een groot bedrijf (Janssen pharmaceutica, Alken Maes brouwerij, Genzyme, ...) naar keuze.