Overslaan en naar de inhoud gaan

afstudeerrichting milieutechnologie

Als student krijg je eerst een wetenschappelijke basis en een verscheidenheid aan chemische opleidingsonderdelen. Daarna verdiep je je kennis in de afstudeerrichting Milieutechnologie omtrent milieuverontreiniging, het meten en analyseren ervan en de mogelijkheden voor de remediëring of het voorkomen van milieuvervuiling. Uiteraard ben je op de hoogte van de huidige milieuwetgeving.

  • Je hebt interesse in exacte wetenschappen en bent praktisch aangelegd. Je kunt analytisch denken, je lost graag problemen op en je wil de kwaliteit van een product controleren. Dit doe je nauwgezet en met een kritische ingesteldheid.
  • Je bent een teamspeler, maar werkt ook zelfstandig. Je staat ook open voor actuele thema’s zoals groene chemie, milieu en duurzame technologie.
  • Je verdiept je kennis omtrent ecosystemen en verschillende aspecten van milieurecht en –vervuiling.

Waar kun je zoal aan de slag? Als professionele bachelor in de Chemie ben je zeer gegeerd op de arbeidsmarkt. Alle deuren van de verschillende chemische sectoren gaan open. Als afgestudeerde in de Milieutechnologie ben je optimaal voorbereid om binnen de chemische bedrijven controles uit te voeren en advies te verlenen bij de afvalverwerking of uitstoot van schadelijke stoffen. En met je toekomstige job krijg je zeker de kans om internationale contacten te leggen.