Overslaan en naar de inhoud gaan

Inschrijven

U bent hier

Kan ik nog inschrijven voor academiejaar 2018-2019? Wat is het verschil tussen een diploma-, een credit- en een examencontract? Op deze pagina vind je het antwoord op deze vragen.

Kan ik nog inschrijven voor acAdemiejaar 2018-2019?

Dat kan nog, maar enkel mits toestemming.

Voor een opleiding in Diest, Heverlee of Leuven

Volg onderstaande stappen:

 1. Contacteer  de campus van de door jou gekozen opleiding voor toestemming om in te schrijven.
 2. Gebruik na toestemming deze link om online in te schrijven (link is external). Online inschrijven bespaart je tijd bij je definitieve inschrijving.
 3. Voor je definitieve inschrijving kom je persoonlijk langs. Dat kan enkel op afspraak, op Campus Gasthuisberg, Campus Proximus  of Campus Hertogstraat. Meer info over deze campussen.
  Maak een afspraak via inschrijvingen.leuven@ucll.be. Vermeld in het onderwerp van je mail 'Afspraak voor inschrijving op Campus Gasthuisberg', 'Afspraak voor inschrijving op Campus Proximus' of 'Afspraak voor inschrijving op Campus Hertogstraat.'MAAK EEN AFSPRAAK EN KOM PERSOONLIJK LANGS

Voor een opleiding in Diepenbeek, Hasselt of Genk:

Volg onderstaande stappen:

 1. Contacteer  de campus van de door jou gekozen opleiding voor toestemming om in te schrijven.

  Lerarenopleiding:
  Secundair Onderwijs: Campus Diepenbeek
  Lager Onderwijs: Campus Hasselt
  Kleuter Onderwijs: Campus Hasselt
  Banaba's: Campus Hasselt

  Management en TechnologieCampus Diepenbeek

  Gezondheid en Welzijn
  Gezondheid: Campus LiZa Genk
  Welzijn:
  Campus Diepenbeek
   
 2. Gebruik na toestemming deze link om online in te schrijven (link is external). Online inschrijven bespaart je tijd bij je definitieve inschrijving.
   
 3. Voor je definitieve inschrijving kom je persoonlijk langs. Dit kan enkel na afspraak zodat u vlot geholpen kan worden. Gelieve contact op te nemen met 011 180 000.

  Wat breng je mee?
  - je diploma secundair onderwijs
  - je indentiteitskaart
  - een afdruk van je voorinschrijving
  - kopie van je kotcontract of het roze formulier van het modelhuurcontract als je op kot gaat

 

Wat is het verschil tussen een diploma-, een credit- en een examencontract?

Door je als student in te schrijven, sluit je een contract af met de hogeschool. Er zijn 3 types contracten:

 • een diplomacontract: dit is een inschrijving voor een opleiding, met het oog op het behalen van een diploma of getuigschrift. Bijvoorbeeld: inschrijving voor de opleiding ‘Bachelor in het onderwijs: kleuteronderwijs’.

 • een creditcontract: dit is een inschrijving voor één of meerdere afzonderlijke opleidingsonderdelen, met het oog op het behalen van een creditbewijs voor die opleidingsonderdelen. Bijvoorbeeld: inschrijven voor het opleidingsonderdeel 'Sociale economie'.

 • een examencontract: wie inschrijft voor een examencontract verwerkt de leerstof uitsluitend via zelfstudie, en heeft niet alle voordelen verbonden aan het statuut van student. Inschrijven voor een examencontract kan voor een opleiding (met het oog op het behalen van een diploma) of één of meer  opleidingsonderdelen (met het oog op behalen van een creditbewijs voor die opleidingsonderdelen.