Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaat Lactatiekunde
Postgraduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Postgraduaat Lactatiekunde:

lactatiekunde in een notendop

Borstvoeding is de meest ideale en natuurlijke voeding voor een baby tijdens het eerste levensjaar. Het voorziet in de emotionele behoeften van een pasgeborene en is  nutritioneel optimaal afgestemd op de individuele groei en bescherming die een baby nodig heeft.  Ook voor de moeder en de maatschappij heeft borstvoeding vele voordelen.

De WHO beveelt aan om 6 maanden uitsluitend borstvoeding te geven en nadien de borstvoeding aan te vullen met vaste voeding  tot het kind 2 jaar is. In België start 78,9% van de moeders met borstvoeding. Door tegenslag en onvoldoende begeleiding stoppen helaas veel moeders en ligt het cijfer op 34,4% borstvoeding op de leeftijd van 3 maanden. Na 6 maanden geeft slechts 10,7% nog uitsluitend borstvoeding.

Het is voor zorgverleners van moeder en kind een grote uitdaging om deze WHO-aanbeveling in het belang van hun kind te realiseren.  Een lactatiekundige is de aangewezen hulpverlener voor de begeleiding bij borstvoeding. Je begeleidt toekomstige en nieuwe moeders. In omstandigheden waarbij problemen ontstaan rondom het geven van borstvoeding, kan een lactatiekundige met haar specialistische kennis hulp bieden. Lactatiekundigen zijn speciaal opgeleid om borstvoedingssituaties te beoordelen en kunnen advies geven en begeleiden bij probleemsituaties rondom de borstvoeding.  Het postgraduaat lactatiekunde biedt je een ruime  verbreding en verdieping op de begeleiding van een moeder-kinddyade tijdens de borstvoedingsperiode op verschillende vlakken.

klik hier om de flyer van academiejaar 2022 - 2023 te bekijken