Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Voedings- en dieetkunde:

Studenten aan het woord

“Ik was altijd zeer geïnteresseerd in voeding en daarom koos ik om voedings- en dieetkunde te volgen. Binnen de opleiding krijg je de kans om open te bloeien tot een professionele diëtiste, en om jezelf te ontplooien tot wie je bent. Samen zetten we, in de lessen, de theorie om in praktijk met de nodige begeleiding. Het is een zeer interessante maar ook intensieve opleiding. Je krijgt een heel brede kennis van de gezondheidszorg, en dit heeft als voordeel dat je een brede basiskennis hebt die je dan later op het werkveld kan toepassen.”

Lisa Froyen
Studente Voedings- en Dieetkunde

“Voeding en gezondheid zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. De passie om levensmiddelen te kunnen vertalen naar nutriënten en elementen zodoende dat je een pasklaar advies kan geven aan je patiënten en cliënten boeit mij enorm. Dat ik daarnaast vol overgave ook kennis en levenservaring op wetenschappelijk, psychisch en mentaal vlak kan doorgeven aan de nieuwe toekomst, schenkt mij voldoening.”

Davy Vansteenkiste
Diëtist AZ-Sint Lucas en lector Voedings- en Dieetkunde UCLL

Het sociale en het wetenschappelijke combineren waren factoren die mijn zoektocht naar een opleiding bepaalden. De opleiding voedings- en dieetkunde combineert wetenschappen, sociale vaardigheden en creativiteit, wat een hele uitdaging is. Bij het uitvoeren van mijn job als diëtiste komen deze factoren nog dagelijks aan bod.”

Kelly Van Meerbeeck
Alumnus, zelfstandig diëtiste en lector Voedings- en Dieetkunde UCLL

“Ik combineer de opleiding Voedings- en dieetkunde met volleybal in de Belgische nationale volleybalploeg én in het buitenland. Tijdens de eerste twee jaren van mijn opleiding speelde ik nog in België waardoor ik in de voormiddag nog naar de lessen kon. Sinds vorig jaar speel ik in het buitenland. Dankzij het werk van de studentencoach en trajectcoach kan ik dat combineren met mijn studies. De labo’s heb ik afgelegd tijdens de eerste twee jaren. De theoretische vakken studeer ik nu op mijn eentje. Als ik in het buitenland ben, kan ik mijn examens via Skype afleggen. Ik kan altijd rekenen op de hulp van de docenten als ik ergens vastzit met de leerstof. Later wil ik mijn beide passies combineren door topsporters te begeleiden met een aangepast dieet.”

Kaja Grobelna
Studente Voedings- en Dieetkunde met topsportstatuut
Volleybalspeelster van het jaar, 2014 en 2015