Overslaan en naar de inhoud gaan

Inspirerende StartMinds voorbeelden

Steeds meer studenten hebben originele ideeën en weten daar ook nog eens een rendabel businessmodel aan te koppelen. Laat je inspireren door enkele van onze student-ondernemers.
 

Tripel V – alumni Bedrijfsmanagement (KMO&Ondernemen) & Technologie (chemie)

Nele Strauwen (alumnus bedrijfsmanagement, keuzetraject KMO & Ondernemen) kwam samen met haar broer en vriend (student chemie aan UCLL campus Gasthuisberg) op het idee een bier te gaan brouwen. Zij konden rekenen op de begeleiding van StartMinds in de uitwerking van hun business plan en kregen een seat op de Corda Incubator waardoor ze met interessante partners, bedrijven en experten in contact kwamen. Ze namen deel aan de Unizo wedstrijd “Student-ondernemer van het jaar” en eindigden als 1 van de 5 finalisten. Vandaag veroveren ze de Belgische markt met hun ‘traditionele tripel in een hip jasje’

01b-tripelv.jpg

www.tripelv.beer

SMTH Smooth – alumni Welzijn (sociale readaptatiewetenschappen) & BanaBa Management

Alumni sociale readaptatiewetenschappen Kristof Van Thielen en Dimi Moreels startten na het behalen van hun diploma met de BanaBa Advanced Business Management, keuzetraject Management en Ondernemen. In een Start-up project binnen de BanaBa bedachten Kristof en Dimi een portefeuille in bamboe en trokken daarna met hun bedrijf SMTH Smooth de wijde wereld in. Via StartMinds werden ze gestimuleerd om deel te nemen aan ondernemerswedstrijden als Start-it@KBC en Bizidee. Intussen is hun assortiment uitgebreid met personaliseerbare houten smartphone-hoesjes, houten zonnebrillen, houten horloges en een eigen kledinglijn. Ze werken samen met verschillende grote bedrijven zoals Duvel Moortgat, TML by Tomorrowland, Club Brugge, Bacardi, … en de Smooth-producten worden inmiddels al in twaalf landen verkocht.

02b-palletsmthsmooth.jpg

www.areyousmooth.com

Kevin Laurens : Verhalenverteller & goochelaar - Lerarenopleiding

Kevin de Maat studeert lerarenopleiding aan UCLL en combineert studeren met zijn passie. Al van in zijn kindertijd is hij gefascineerd door magie en door de kracht van verbeelding. Hij volgde enkele inspiratiesessies en workshops via StartMinds en o.m. dankzij de persoonlijke coaching en het advies van StartMinds startte hij zijn eigen zaak als zelfstandige in bijberoep. Kevin Laurens: goochelaar, verteller, dromer - geen witte konijnen die uit hoeden komen maar sterke verhalen waarin magie een rol speelt.

Meer weten over deze magische persoon of een show meepikken ?

03b-kevinlaurens.jpg

www.kevinlaurens.com

Lifesaving CPR – alumni Gezondheid & BanaBa Gezondheid

Vier UCLL studenten volgden na hun opleiding verpleegkunde de BanaBa intensieve- en spoedgevallenzorg. Tijdens hun opleiding kwamen ze op het idee om trainingen aan te bieden rond reanimatie en EHBO. Angelo, Pieter, Brecht en Gwen richtten samen de VZW ‘Lifesaving CPR’ op. Twee jaar later werken ze met een groep van 15 verpleegkundigen met een bijzondere beroeps bekwaamheid in de spoedgevallen- en/of intensieve zorgen – ze bieden kwalitatief hoogstaande trainingen op maat aan en delen hun praktijkervaring met de cursisten. StartMinds fungeerde voor hen al klankbord om hun concept verder te verfijnen. Bovendien hielp StartMinds bij het verbreden van hun netwerk en verder uitdragen van de naambekendheid van Lifesavings CPR.

04b-lifesavingcpr.png

www.lifesavingcpr.be

Pepe Rosso – alumnus Lerarenopleiding

Alumnus UCLL lerarenopleiding, Jill Winnen, heeft een passie voor eten en geniet ervan mensen blij te maken met lekkere gerechten. Vanuit deze passie werkte ze het plan uit om samen met haar man een pastacaravan’ te starten, van waaruit zij homemade Italiaanse pasta serveren. Dankzij de hulp van StartMinds en het statuut Student-Ondernemer kon zij haar plan uitwerken tijdens haar studies. Nu maakt Jill haar grote droom waar en vind je haar foodcaravan op verschillende events.

05b-peperosso.jpg

www.peperosso.be

Pups and Play – Welzijn (ortho)

De kriebel is bij Eveline Billen ontstaan uit liefde en respect voor honden, hun lichaamstaal en emoties. Zij volgde een internationale cursus en startte samen met een collega de hondenschool ‘pups and play’. Ze volgt binnen welzijn de richting orthopedagogie en kan dankzij een goede planning en het statuut student-ondernemer binnen UCLL haar studies goed combineren met haar eigen zaak. Haar ultieme droom? In het buitenland straathonden en straatkinderen opvangen en ze voor elkaar te laten zorgen.

06b-pupsandplay.png

www.pupsandplay.be

Lennow Productions – Lerarenopleiding (BALO)

Lennert Haesevoets is gestart als DJ, maar al snel kwamen daar ook videoproducties, event organisatie, website development en social media bij. Samen met zijn broer werd de eenmanszaak omgetoverd tot een BVBA en kwamen er al snel 2 medewerkers bij. Via StartMinds werd het statuut student-ondernemer geregeld en werd er vanuit dit bredere netwerk een onderzoeksproject opgezet.

07b-lennowproductionsbb.jpg

www.lennow.be/video

Ultimate Car Detailing – Technologie (Electromechanica)

Brecht Nelissen had altijd al een enorme passie voor auto’s. Door het bezoeken van autobeurzen en car meetings groeide zijn interesse in car detailing en startte hij uiteindelijk zijn eigen zaak op. Zijn bedrijf is momenteel goed combineerbaar met zijn voltijdse studie en hij ziet zijn job nog steeds als ‘ontspanning’. Een goed doenbare combinatie, aan te raden aan alle studenten die zelf ook werk willen maken van hun passie!

08b-cardetailing.png

www.ultimatecardetailing.info

Point of View – Management (Bedrijfsmanagement)

Jeroen Olaerts, laatstejaarsstudent marketing aan UCLL, is altijd al creatief geweest met een grote passie voor ‘beeld’. Wat begon als enkele kleine opdrachten op lokale fuifjes, groeide al snel uit tot een totaalconcept. Met zijn bedrijf Point of View levert hij fantastische foto- & videoreportages af. Dankzij goede planning en het statuut student-ondernemer zijn de opdrachten combineerbaar met zijn studies. Met vragen kan hij steeds bij StartMinds terecht, en dankzij het bredere netwerk zijn er al enkele opdrachten geplaatst.

09b-pointofview.jpg

www.thebestofyouforyou.com

Shoplake – Management (Bedrijfsmanagement)

Lara Kemps volgt het keuzetraject KMO & Ondernemen en had al langer het idee om een webshop op te starten met kleding & accessoires. Tijdens de zomervakantie heeft haar ideeën omgezet in een plan, een naam en logo bedacht, collecties ingekocht, een webshop ontwikkeld en haar marketing opgestart. Er komt heel wat bij kijken, maar je leert heel snel bij. Mode is haar passie, en in die zin voelt het zoeken van nieuwe items voor de webshop nog steeds als pure ontspanning. Ambities om ook een eigen winkel op te starten zijn er zeker. Op StartMinds kan ze steeds rekenen voor advies. Ook de events die vanuit StartMinds of de partners georganiseerd worden zijn ideaal om het netwerk van de student-ondernemer uit te breiden en zo ook meer naamsbekendheid te creëren.

10b-shoplake.jpg

www.shoplake.be

Uiteraard kan jij ook op de hulp van StartMinds rekenen als je een zaak wil opstarten vanuit je hobby of studies. Zo begeleiden we ook tal van zelfstandige vroedvrouwen, vertalers/tolken, webdesigners, boekhouders, sportcoaches, …