Overslaan en naar de inhoud gaan

Bachelor-na-bachelor Advanced Business Management
Banaba

U bent hier

Ervaringsdeskundigen aan het woord

"De tijd dat duurzaamheid een lastige, losstaande voorwaarde was waaraan bedrijven moesten voldoen, is voorbij. De duurzame transitie is echt de grootste businessopportuniteit van deze generatie. Door in te zetten op de groene economie en duurzaamheid te integreren in je businessstrategie, heb je als bedrijf op veel vlakken een streepje voor: betere klanten- en businessrelaties, een betere reputatie, een sterkere positie op de jobmarkt en bovenal: meer veerkracht om crisissen goed te doorstaan.”  

foto_ce.jpg
linkedin_logo_0_0.jpgKatelijne Norga
Oprichter Pantarein Publishing en duurzaamheidsplatform Susanova

“We leven in een wegwerpmaatschappij. Tegelijk groeit de wereldbevolking gestaag. Daardoor worden grondstoffen schaars en staat ons ecosysteem onder enorme druk. De grote uitdaging is het realiseren van een succesvolle transitie van een lineaire economie (‘take, make and waste’) naar een circulaire economie, waarbij materialen in gesloten kringlopen gehouden worden."

foto_saartje.jpg
linkedin_logo_0_0.jpg Saartje Boutsen
Co-founder Studio D (Duurzaam. Durven. Doen)

"De Circulaire Economie streeft naar meer kwaliteit en minder kwantiteit, less is more. We gaan meer en meer anders leven waarbij we onze behoeftes invullen met een lager materiaalgebruik. Bedrijven die hierop inzetten blijken veerkrachtiger en creatiever te zijn dan traditionele bedrijven. Spring je mee op de circulaire kar?"

brigittemouligneau.png
linkedin_logo_0_1.jpg Brigitte Mouligneau
 Transitiemanager bij Vlaanderen Circulair

yolan_rond_0.png
linkedin_logo_0_1.jpg  Yolan Gielen
Facilitator bij Vlaanderen Circulair