Overslaan en naar de inhoud gaan

Bachelor-na-bachelor Boekhoudkundige en Fiscale expertise
Banaba

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Bachelor-na-bachelor Boekhoudkundige en Fiscale Expertise:

iets voor jou?

Je bent op zoek naar gespecialiseerde kennis van accountancy én fiscaliteit? De rol als consultant eist dat je het verband kan leggen tussen deze 2 vakgebieden. Dit is meteen de sterkte van deze banaba/banama. Bovendien verwerf je een grondige en praktijkgerichte kennis van  boekhoudkundig en fiscaal recht. De opleiding wordt samen met verscheidende grote kantoren georganiseerd en uitsluitend gastdocenten uit de praktijk geven de lessen.  Met deze unieke opleiding kan je je dus  in één academiejaar op een praktijkgerichte manier specialiseren.

Heb je een economisch of juridisch bachelor- (zowel professioneel als academisch) of masterdiploma, dan kan  je inschrijven. Wil je voor de start je voorkennis van accountancy en fiscaliteit bijspijkeren, dan volg je eerst een crash course.  Tijdens de opleiding volg je 4 dagen per week les en je sluit het programma af met  een praktijkgerichte stage.

De opleiding stelt je ongetwijfeld in staat om een mooie carrière uit te bouwen! Aangezien alle modules zijn aangepast aan de inhouden van het IAB, behaal je bovendien een maximum aan vrijstellingen in de erkenningsprocedure, wat de toegang tot beroepen als bedrijfsrevisor, accountant en belastingconsulent vergemakkelijkt.

Wil je je kennis updaten van één of enkele vakken,  dan is modulair inschrijven mogelijk. Ook dan ontvang je een attest dat geldig is voor het IBA. 

opleidingsprogramma 2019-2020

Opleidingsonderdelen Studiepunten Semester
Practicum accountancy & taxes 3 1
ACCOUNTANCY    
Accountancy & management accounting 6 1+2
Controleleer 6 1
Consolidatie & IFRS 3 1
Financiën 6 1
TAXES    
Directe belastingen advanced 6 1
BTW, douane & accijnzen advanced 3 1
Lokale belastingen & voorheffingen 3 2
Bijzondere fiscaliteit advanced 6 2
Procedure directe & indirecte belastingen 3 2
RECHT    
Handelsrecht/venootschapsrecht -WCO 3 1
Deontologie en beroepsaansprakelijkheid 3 2
CONSULTANCY    
Consultancy & bijzondere topics 3 2
Consultancy project 6 2
Totaal aantal studiepunten
60  

 

De eenjarige opleiding  is een dagprogramma met lessen op 4 dagen per week.

Klik hier voor meer details over de inhoud van het programma.

stages en projecten

In de opleiding ligt de nadruk op globale cases, rechtstreeks uit de praktijk aangeleverd door professionals. 

Als student doe je een stage van 7 weken. Tijdens deze stage krijg je als tijdelijke  werknemer de kans om je opgedane praktische kennis toe te passen.  Vaak volgt er dan ook een jobaanbieding na de stage.

Als werkstudent kan je kiezen om een eindverhandeling te schrijven over een boekhoudkundig of fiscaal topic ter vervanging van de stage.

Meer info en inschrijven

De infomomenten voor onze banaba's vind je hier.

Mailen of bellen kan ook:  fanny.thomassen@ucll.be (link sends e-mail)of 011 18 02 36.

Heb je de knoop doorgehakt en wil je inschrijven? Dan kan  je  online inschrijven . 

Het studiegeld voor de volledige  eenjarige opleiding van 60 studiepunten is 1.780 EURO. Bij een modulaire inschrijving wordt een vaste kost van 460 EURO + 22 EURO per studiepunt aangerekend. 

Ontvang tot 40% subsidie van de Vlaamse Overheid door beroep te doen op de KMO-portefeuille.  UCLL Limburg is een erkende opleidingsverstrekker met als erkenningsnummer DV.O100443  (met na het punt de hoofdletter O). Voor nuttige info voor de aanvraag: kijk op www.kmo-portefeuille.be(link is external)

Wij raden aan de portefeuille DIRECT aan te vragen bij inschrijving voor de opleiding. Het vakje 'factuurnummer' laat  je blanco. De portefeuille dient ten laatste 14 dagen NA aanvang van de opleiding aangevraagd te zijn, anders kan je geen aanspraak meer maken op de steun.