Overslaan en naar de inhoud gaan

Bachelor-na-bachelor Boekhoudkundige en fiscale expertise

U bent hier

De banaba boekhoudkundige en fiscale expertise is een banaba/banama in dagonderwijs (60 ECTS).

De banaba boekhoudkundige en fiscale expertise is een unieke opleiding die aan pas afgestudeerde bachelors en masters de mogelijkheid biedt om zich in één academiejaar te specialiseren. De behoefte aan experts op het gebied van boekhouding en fiscaliteit wordt in onze complexe, steeds internationaler wordende samenleving immers alleen nog maar groter.

Er zijn trouwens verschillende kantoren die bij voorkeur afgestudeerden van deze banaba aanwerven. De stage heeft dan ook vaak een jobaanbieding tot gevolg!
Ook in de procedureregeling kunnen de afgestudeerden een belangrijke rol spelen als tussenschakel voor de bezwaren.

Wil je enkel een gedegen kennis van een/enkele topics verwerven? Dan kun je ook inschrijven per module.

De inhoud verzekert de deelnemers een gedegen kennis van de verschillende deelfacetten van het boekhoudkundig en fiscaal recht. De voorkennis wordt gewaarborgd door de toegelaten diploma¹s. Het diploma wordt uitgereikt aan de studenten die op een regelmatige wijze de colleges gedurende het academiejaar hebben gevolgd, geslaagd zijn voor de examens en een eindverhandeling (of stageverslag) met succes hebben verdedigd. Degenen die inschrijven voor 1 module en slagen voor het examen krijgen een getuigschrift (ook geldig voor IAB en BIBF)

Alle houders van een economisch of juridisch bachelor- (zowel professioneel als academisch) of masterdiploma kunnen zich inschrijven.

De doelgroep van deze BaNaBa/BaNaMa zijn diegenen die een meer gespecialiseerde kennis willen verwerven op vlak van boekhouden en fiscaliteit en op deze manier de toegang tot beroepen als bedrijfsrevisor, accountant (BIBF en IAB) en belastingconsulent willen vergemakkelijken. De toelatingsvoorwaarden per module worden individueel bekeken!