Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgverbreding en Remediërend Leren
Banaba

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Bachelor-na-Bachelor Zorgverbreding en Remediërend Leren:

sterke basiszorg in elke school

Hoe kan je als leraar sterker aan de slag in de klas ? 

Op welke manier geef je krachtige leerlingbegeleiding vorm?

Hoe kan je een duurzame vernieuwing binnenbrengen in de school ? 

Deze banaba geeft je  een antwoord op alle zorg- en begeleidingsvragen afgestemd op het kleuter-, lager of secundair onderwijs.  In een traject van persoonlijke professionalisering verdiep je jouw leerkrachtvaardigheden en leer je een coachende rol op te nemen voor leerlingen, leerkrachten en je team.  Deze banaba helpt je de zorg in de school te optimaliseren.  Van een basiszorg voor iedereen tot een uitbreiding van zorg voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Dit kan je toepassen op kind-, klas- en schoolniveau !

inhoud

Deze opleiding bereidt jou voor op een job als zorgcoördinator of leerlingbegeleider, maar ze biedt ook een stevige houvast en verdieping bij je taken als klasleerkracht. 

De focus ligt op het krachtig leren en begeleiden van kinderen en jongeren op individueel-, klas- én schoolniveau.  Een basiszorg en andere zorgaspecten in het onderwijs staan centraal. 

Je leert collega's coachen en onderwijsvernieuwingen aansturen.  Je leert deskundige begeleiding aan leerlingen en collega's te bieden en  de coördinatie van die begeleiding op te nemen.

voor wie

Als leerkracht kan je onmiddellijk doorstromen naar deze verdiepende banabaopleiding, of na eerst enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan. 

Ook als logopedist, ergotherapeut of vanuit een ander bachelordiploma met een begeleidende rol, kan je de opleiding aanvatten. 

Zonder lerarendiploma volg je bijkomend het opleidingsonderdeel klasdidactiek én kan je via een verkort traject na deze banaba je lerarendiploma bijkomend  behalen.  Meer info over deze mogelijkheid in Limburg vind je hier.

Analytisch nummer: 
6312020064