Overslaan en naar de inhoud gaan

Programma

De deelnemers worden begeleid door gedreven (gast)docenten - voornamelijk lactatiedeskundigen IBCLC -  met vakinhoudelijke expertise via voordrachten, praktijkgerichte werkcolleges, vaardigheidstrainingen, casuïstiek en het elektronisch leerplatform.

Individueel opzoekingswerk kan. Daarnaast dien je tijd in te plannen voor zelfstudie.  Reken op ongeveer een taakbelasting van 1 dag per week.  

Na het theoretisch gedeelte volg je stage van 75 uren. Op het einde van de stageperiode lever je een stageverslag in. Als afronding van deze opleiding dien je een paper te schrijven over een actueel lactatiekundig probleem, onderbouwd met nieuwe wetenschappelijke onderzoeken. Hiermee lever je een duidelijk bewijs dat nieuwe inzichten en ideeën m.b.t.. borstvoeding kunnen opgezocht worden en verwerkt voor de praktijk.

Het postgraduaat kan je volgen in het Nederlands, het is echter noodzakelijk om voldoende leesvaardig te zijn in het Engels om alle lesinhouden te begrijpen (bv. wetenschappelijke literatuur lezen).

De evaluatie van het postgraduaat gebeurt door een examen en een eindpresentatie van de paper. Het postgraduaat sluit je af met een presentatie van een wetenschappelijke paper die je in kleine groep  uitwerkt.

Dit postgraduaat is een goede voorbereiding op de deelname aan het IBLCE.

Het programma bestaat uit 26 SP en is verdeeld over 5 modules.​

Module

SP

 

Lactatiekunde basis 10  
Lactatiekunde als professional 8  
Stage 4  
EBP: Wetenschappelijke literatuurstudie en praktijk 4