Overslaan en naar de inhoud gaan

Zorgverbreding en Remediërend Leren
Banaba

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Zorgverbreding en Remediërend Leren:

sterke zorg in elke school

Deze opleiding bereidt je voor op een job als zorgcoördinator of leerlingbegeleider, maar ze biedt ook een stevige houvast en professionele verdieping bij je taken als klasleerkracht

Je krijgt een antwoord op alle zorg- en begeleidingsvragen inzake basis- en onderwijsbehoeften van kinderen en jongeren. De opleiding biedt een apart aanbod op maat van het kleuter-, lager en secundair onderwijs

Je ontdekt hoe je de zorg in de school kan optimaliseren: van een basiszorg voor iedereen tot een uitbreiding van zorg voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften. 

  • Als leerkracht kan je onmiddellijk doorstromen naar deze verdiepende banabaopleiding, of na eerst enkele jaren werkervaring te hebben opgedaan. 
  • Ook als logopedist, ergotherapeut, sociaal werker, verpleegkundige of vanuit een ander bachelordiploma met een begeleidende rol, kan je de opleiding aanvatten. 
  • Zonder lerarendiploma volg je bijkomend het opleidingsonderdeel klasdidactiek én kan je via een verkort traject na deze banaba je lerarendiploma bijkomend  behalen.  Meer info over deze mogelijkheid in Limburg vind je hier.


Wat leer je?

Je verdiept jouw leerkrachtvaardigheden en leert hoe je  een ondersteunende rol kan opnemen voor leerlingen, leerkrachten en je team.

  • Hoe sta je als leraar sterker in de klas? 
  • Op welke manier zorg je voor deskundige begeleiding van kinderen en jongeren op individueel-, klas- én schoolniveau?
  • Hoe coach je collega's daarbij?
  • Hoe kan je een duurzame vernieuwing op vlak van zorg binnenbrengen en vormgeven op school? 


Introductievideo - vanaf 03:43

 

“Trainen hoe principes van nieuwe autoriteit toegepast kunnen worden in de praktijk door bijvoorbeeld het zwaartepunt naar de volwassene te verleggen, gedrag leren lezen in functie van betekenis, beseffen dat gedrag een taal is en verder leren kijken dan het individu, net dat is de kracht van deze opleiding.”

Tinne Schellekens, PhD
Onderzoeker en psychotherapeut