Accounting administration | UCLL

Over het graduaat Accounting-Administration

Boekhouden, meer dan alleen cijfertjes

Een hedendaagse boekhouder kan en doet meer dan het indienen van aangiftes. Heldere rapporten en adviezen voorzien, analyses en doelgerichte controles uitvoeren, werken met de softwarepakketten,… Je leert hands-on de boekhoudkundige flow toepassen via moderne digitale tools! Ook de vereiste wettelijke bepalingen zijn geen probleem voor jou.

Meteen in het werkveld - mét straffe coaches

Wij coachen en begeleiden je zodat je er volledig klaar voor bent!  De inhoud van deze opleiding is dan ook gebaseerd op de noden van het werkveld. Je mag dat best letterlijk nemen; we hebben overlegd met mogelijke toekomstige werkgevers, zodat je er na je studies met open armen verwelkomd wordt.

Geen boekhouden zonder ICT

Je leert vlot werken met de tools (office tools, boekhoudpakketten en administratief ondersteunende software) die nodig zijn voor het voeren van een moderne boekhouding.

Niet uit boeken, maar uit de praktijk

Je gebruikt al van bij de start opgedane kennis in concrete praktijksituaties. Dit in een gesimuleerde arbeidssituatie (bv. in een virtueel kantoor) of in een reële arbeidssituatie (een werkplek). 

Officiële erkenning

Het Graduaat Accounting Administration is erkend door het IBA (Instituut van de Belastingadviseurs en Accountants). Hierdoor kan je met je diploma de toegangsprocedure voor stage aanvatten indien je je wenst te vestigen als zelfstandige tax accountant.

Soft Skills centraal

Je zal tijdens de opleiding functioneren als een echte boekhouder. Zo leer je ook in teamverband werken en verbeter je je communicatieve vaardigheden.

Studieprogramma

accounting administration example

Dagtraject en 2 locaties

Het Graduaat Accounting Administration omvat 120SP en kan je volgen in een tweejarig dagtraject. Onderstaand programma geldt voor het huidige academiejaar.

Vrijstellingen

Indien je de vakinhoud volgens jou al eerder in een andere gelijkaardige opleiding (gedeeltelijk) hebt gevolgd, kan je ook navragen of je vrijstellingen kan krijgen. Dat bespreek je met de trajectcoach van de opleiding. Voor het graduaat accounting administration is dat Els Goethals

Starten zonder voorkennis?

Ja! Je hoeft geen specifieke vooropleiding  te hebben afgerond om aan de slag te gaan. Het traject zal uiteraard uitdagender zijn zonder voorkennis maar met de nodige inzet van jou en de coaching van onze lectoren, ga je van je eerste stappen naar een volleerd accountant.

Inschrijfdeadline

Er is geen inschrijfdeadline, al zijn de lessen reeds gestart. Indien je je inschrijft rond half oktober, zal je  mogelijk een aantal vakken niet in het geplande jaar van het modeltraject kunnen opnemen. Vraag dit na bij je trajectcoach!

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt. Meer informatie over onze Kwaliteitszorg:

Campus

Graduaatsdiploma op zak?

Aan de slag

Je bent klaar voor een boeiende en uitdagende job in de financiële wereld. Je kan bijvoorbeeld meteen aan de slag als accountant (boekhouder). 

Verder studeren?

Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting ‘Accountancy-Fiscaliteit’ te behalen.

Accounting administration, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: