Accountancy-Fiscaliteit | UCLL

Over Accountancy-Fiscaliteit

Expert in belastingen & boekhouding

Waar zit de winst voor jou? In een ideale mix van theorie en praktijk: met boekhoudkundige, fiscale en juridische topics en praktijkgerichte cases. Daarnaast zal je de nodige digitale kennis opdoen en soft skills ontwikkelen die van jou dé partner of financiële expert maken waar elke onderneming en ondernemer nood aan heeft.

Wie jij bent

 • Je wil het bedrijfsleven beter leren kennen
 • Je bent dynamisch, flexibel en communicatief
 • Je krijgt energie van contact met anderen
 • Je hebt interesse in financiële data en cijfers
 • Je wil graag jobzekerheid
 • Je hebt interesse om ondernemers fiscaal en boekhoudkundig advies te geven 

Certificatie bij het ITAA

Met een bachelor Accountancy-Fiscaliteit op zak ben je uitstekend voorbereid om de wettelijk beschermde titels van gecertificeerde accountant of gecertificeerde belastingadviseur  bij het ITAA (Institute for Tax Advisors and Accountants) te verwerven. Onze opleiding is erkend door deze beroepsorganisatie. 

Studieprogramma Accountancy-Fiscaliteit

De concrete invulling van het studieprogramma hangt af van de campus waaraan je onze opleiding volgt. 

Studieprogramma Diepenbeek

Op Campus Diepenbeek heb je de keuze uit zeven keuzemodules van 8 studiepunten, zoals: International entrepreneurship, Data & analytics, Vastgoed en Accountancy & Tax Advisor

Studieprogramma Heverlee

Op Campus Proximus heb je de keuze uit twee keuzemodules van 29 studiepunten: KMO adviseur of Multinational. In de eerste twee opleidingsfases ontdek je alle aspecten van Accountancy-Fiscaliteit. Vanaf de derde opleidingsfase kan je voor een keuzemodule opteren. Dit is ruimte waarin je een eigen specialisatie volgens jouw interesses en talenten kan toevoegen.

Overschakelen van een andere richting?

Heb je eerst iets anders gestudeerd of uitgeprobeerd? Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is. Stuur een e-mail naar de opleidingsverantwoordelijke Carline Vuylsteke (Leuven) of Eva Vanspauwen (Diepenbeek) en ontdek of deze studie bij jou past. We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen.

Welkom bij de Moving Minds!

Werken en studeren

Werk je en wil je graag tegelijk je professionele bachelor Accountancy-Fiscaliteit behalen? Dat kan! Je combineert werken en studeren moeiteloos via onder andere 'blended learning’. Dat is een mengvorm van afstandsonderwijs en contactmomenten in avondonderwijs, waar onze ervaren docenten Accountancy en experten Fiscaliteit je bijstaan.

Studeren zonder grenzen

Bij Bedrijfsmanagement werk je vanaf dag 1 aan je internationale en interculturele competenties. Doorheen de drie fases van de opleiding staat internationalisering voorop en baad je in talloze internationale ervaringen. 

Eens begonnen aan de opleiding kwam ik er snel achter wat er aan de UCLL in overvloed aanwezig is: passie. Ook waren de lectoren altijd bereikbaar voor vragen, feedback of gewoon een praatje. En neen, ik heb nooit een les gemist en ja, dat maakt van mij een beetje een nerd, zeker als ik zeg dat ik van elke les enorm heb genoten.

Tom Martens
Junior accountant
bij EY

Onze recente alumni aan het woord

Onze pas afgestudeerde studenten blikken terug op hun studie: zo krijg jij mee wat hen is bijgebleven. Ze zijn ook allemaal inmiddels actief in het werkveld. 

Campus

Je kan deze afstudeerrichting zowel volgen op Campus Diepenbeek als Campus Proximus in Heverlee (Leuven). 

Aan de slag met je diploma

Je bent sowieso een zeer gegeerd profiel op de jobmarkt waar de job sinds een hele tijd behoort tot de knelpuntberoepen. In deze war for talent ben jij de 'next big thing'! Je hebt zicht op boeiende startjobs en kan daarna doorgroeien naar managementjobs. 

 • Een centrale figuur tussen overheid, bank en ondernemer 
 • Medewerker belastingdienst Vlaamse en federale overheid 
 • Auditor
 • Junior consultant accountantskantoor
 • Stagiair gecertificeerd accountant
 • Stagiair gecertificeerd belastingadviseur 

Verder studeren na je diploma

Ook verder studeren behoort tot de mogelijkheden.

Bachelor-na-bachelors (banaba's)  

Advanced Business Management - een bachelor-na-bachelor met maar liefst 9 keuzetrajecten. Na het behalen van deze bachelor-na-bachelor krijg je meteen toegang tot verkorte masteropleidingen in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

​Een andere optie is de Bachelor-na-bachelor Boekhoudkundige en fiscale expertise, die leidt tot nagenoeg volledige vrijstelling van het ingangsexamen van het ITAA (Institute for Tax Advisors and Accountants).

Een tweede afstudeerrichting of een keuzetraject in verkort programma

Ook de overige afstudeerrichtingen Bedrijfsmanagement zijn mogelijk via een verkort programma. 

Postgraduaten

Je kan ook opteren voor een van onze postgraduaten, bijvoorbeeld het postgraduaat Fiscaliteit of het postgraduaat financial Life Planning.

Master na een schakelprogramma 

Na je bachelor Accountancy-Fiscaliteit kan je 

 • via een schakelprogramma doorstromen naar een master in Handelswetenschappen
 • via een schakelprogramma doorstromen naar een master in Accountancy en het revisoraat

Er zijn nog veel meer mogelijkheden. Je vindt ze in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven.

Navorming

Fiscale club is een populaire navorming na deze afstudeerrichting. Raadpleeg de vele andere opties en de meest recente navormingen

Twijfel je nog?

 

Accountancy-Fiscaliteit, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Carline Vuylsteke
Opleidingsverantwoordelijke Accountancy-Fiscaliteit - regio Leuven
Eva Vanspauwen
Opleidingsverantwoordelijke Accountancy-Fiscaliteit - regio Limburg

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: