Digitale Marketing & Communicatie | UCLL

Over Digitale marketing & communicatie

Marketing en communicatie zijn in volle verandering. Na deze eenjarige opleiding ben je mee met de nieuwste digitale trends in de sector en heb je een stevigere basis in strategisch denken.

Je leert de geheimen kennen van social media, Google en marketingdata en past die kennis toe in je eigen Junior Consulting Project.

Iets voor jou?

Je wilt je management skills aanscherpen en je op een praktische manier verdiepen in digitale marketing en communicatie.

Zin om vernieuwende marketing inspiratie op te doen via een business game, trends in social media toe te passen of een digitale communicatiestrategie uit te werken? Interesse om achter de schermen te kijken bij retailers en de kracht van data bij strategische marketingbeslissingen te ontdekken?

Wat leer je?

Tijdens deze opleiding leer je vernieuwende marketing- en communicatiestrategieën ontwikkelen en wordt je creatief en kritisch denken gestimuleerd. Dankzij deze opleiding ben je helemaal mee met de nieuwste marketing- en communicatietrends.

Influencers, video marketing, marketing automation, content creatie, omnichannel, data driven marketing en social media marketing… Het staat allemaal op de agenda!  En om helemaal klaar te zijn voor de jobs van morgen focussen we in workshops op personal, digital en management skills.

Een greep uit onze partnerbedrijven

Professionals uit deze organisaties werken met ons samen als gastdocent, projectbegeleider of bedrijfscoach bij Junior Consulting Projecten.

Studieprogramma Digitale Marketing & Communicatie

Studieprogramma Openvouwen

Klik op de ECTS-fiche voor meer details over het studieprogramma. 

Inschrijven? Meer info?

Wil je meer info of een afspraak maken voor een (digitaal) kennismakingsgesprek? Mail dan naar Bernadette Abts.
Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven.

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor 2023-2024 bedraagt € 450 (vast gedeelte) + € 25 per studiepunt of
€ 1950 voor het volledige programma.

Gratis crash course management

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de gastdocenten en buitenlandse gastdocenten/ buitenlandse partneruniversiteiten.

Jouw banaba jaar in vogelvlucht

Een nieuw avontuur

In het eerste semester volg je lessen gegeven door bedrijfsexperten. Die volg je meestal op onze campus Hertogstraat en deels online. Een ding is zeker: je staat er niet alleen voor! Samen met zo'n 300 studenten, opgesplitst in kleine groepen per keuzetraject, begin je aan dit nieuwe avontuur. Spannend, toch?!

Junior Consulting Project

New York

In het tweede semester werk je gedurende 4 maanden als ‘junior consultant’ aan een project. Je wordt hierbij ondersteund door jouw projectbegeleider. Dankzij dit project heb je meteen een mooie werkervaring om aan je cv toe te voegen. Zo trok Jochem Daelman naar New York. Bekijk zijn avontuur! 

Studenten aan het woord

Met mijn bagage als bachelor Marketing en banaba Digitale Marketing & Communicatie had ik als junior consultant bij Kunstmaan I Accenture Interactive een super positieve ervaring. Het was heel fijn samenwerken met mijn coach van het bedrijf en mijn UCLL projectbegeleider. Ik werd betrokken bij heel wat verschillende projecten en leerde veel bij over de nieuwste trends in communicatie.

Anke Strubbe - Banaba na een Bachelor Marketing 

Na mijn opleiding Event-en projectmanagement, wilde ik graag mijn kennis uitbreiden met een extra specialisatiejaar. De eenjarige banabaopleiding, waarbij je rechtstreeks leert van mensen uit het werkveld, sloot hier dan ook perfect op aan. Het Junior Consulting Project, dat ik mocht uitvoeren bij VRT, was de perfecte afsluiting van een ongelooflijk jaar!
Jari Tuyaerts - Banaba na een Bachelor Event- en Projectmanagement

Jari Tuyaerts - Banaba na een Bachelor Event- en Projectmanagement

Na mijn Bachelor Voedings- en Dieetkunde wou ik graag een bijkomende, waardevolle opleiding volgen. De éénjarige Banaba gaf me die kans. Na een semester les door professionals en semester ervaring als Junior Consultant bij het social media agency Wingman Agency, kan ik nu werken in diverse sectoren en combineer ik mijn twee passies als online community manager bij EIT Food.

Campus Hertogstraat

Aan de slag

De weg naar jouw droomjob

Heb je dit banaba diploma op zak? Ga dan voor een carrière als:

  • Marketing consultant
  • Communicatie manager
  • Digital marketeer
  • Community manager
  • Social media producer
  • Social media advertiser
  • Content marketeer
  • Project manager

Verder studeren

Jij bent ongetwijfeld de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of wil je toch maar eerst die gedroomde master halen? 

Een verkorte master in België

Sinds september 2020 kunnen onze Banaba ABM studenten, die hun diploma behaalden zonder toleranties,  in 3 semesters (90 stp)  een master halen aan de VUB (België): namelijk een master in Bedrijfskunde (Nederlandstalige opleiding) of een master in Management (Engelstalige opleiding).

Een verkorte master in het buitenland

Je kan ook gaan voor een verkorte buitenlandse master, zonder schakelprogramma of met specifieke vrijstellingen. Ontdek de opties hier!

Digitale Marketing & Communicatie, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Bernadette Abts
Modulemanager Digitale marketing & communicatie
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke