Over Human Resource Management

HR-wereld

Tijdens deze opleiding dompel je je onder in de wereld van Human Resources: Wat is een succesvol hr-beleid? En hoe organiseer je dat? Wat zijn geschikte hr-strategieën? En hoe implementeer je die?

Door theorie en praktijk te combineren, ben jij in no time een echte hr-expert. Digitaal HR-beleid en het arbeidsrecht ken jij uit je duim. Bedrijfsprojecten en -bezoeken, HR business game, training in persoonlijke effectiviteit en een internationale projectweek: het komt allemaal aan bod tijdens deze opleiding. 

Ten slotte, om helemaal mee te zijn met de competenties van de 21ste eeuw, focussen we op trainingen in personal, digital en international skills.

Na mijn universitaire studies was ik op zoek naar een meer praktijkgerichte en hands-on opleiding. De Banaba heeft op dit vlak mijn verwachtingen ingelost en biedt een goed evenwicht tussen theorie en praktijk zodat je wordt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt of voor een verdere vervolgopleiding.
Lucas Van Snick

Lucas Van Snick 

Iets voor jou?

  • Vraag jij je af hoe je het welzijn van medewerkers in een organisatie kan verbeteren?
  • Welke initiatieven ervoor zouden kunnen zorgen dat mensen zich blijven ontwikkelen, en levenslang leren?
  • Interesseert het jou om een inclusieve werkplek te creëren waar alle medewerkers zich thuis voelen?
  • Heb je bovendien een gezonde interesse in management?

Dan is Human Resource Management zeker iets voor jou!

Een greep uit onze partnerbedrijven

Studieprogramma Human Resource Management

Ontdek het studieprogramma hieronder. Of klik op de ECTS-fiche voor meer details. 

Studieprogramma Openvouwen

Inschrijven? Meer info?

Wil je meer info of wil je een afspraak maken voor een (digitaal) kennismakingsgesprek? Mail dan naar Gudrun De Meulemeester. Het kennismakingsgesprek verbind je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven.

Deze opleiding was voor mij de ideale aanvulling op mijn master Bedrijfscommunicatie. Dankzij de boeiende inzichten van de professionals uit het vak, interessante groepsopdrachten en een bijzonder leerrijke praktijkervaring was ik na een jaar volledig klaar om de HR-markt te betreden. Een echte aanrader!
Inez Verbist

Inez Verbist

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor 2023-2024 bedraagt € 450 (vast gedeelte) + € 25 per studiepunt of
€ 1950 voor het volledige programma.

Gratis crash course hrm en management

Heb je geen of weinig basiskennis hrm? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course hrm  ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management  ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de gastdocenten en buitenlandse gastdocenten/ buitenlandse partneruniversiteiten.

Jouw banaba jaar in vogelvlucht

Een nieuw avontuur

In het eerste semester volg je lessen gegeven door bedrijfsexperten. Die volg je op onze campus Proximus (neem hier alvast een kijkje!). Een ding is zeker: je staat er niet alleen voor! Samen met zo'n 300 studenten, opgesplitst in kleine groepen per keuzetraject, begin je aan dit nieuwe avontuur. Spannend, toch?!

De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik voldoende theoretische en praktische handvaten had om mijn eerste stappen in het werkveld te zetten. De Banaba heeft fundamenten gelegd waardoor ik sneller mijn weg heb gevonden naar mijn droomjob binnen het vakdomein Human Resources.
Lise Apers

Lise Apers

Junior Consulting Project

In het tweede semester werk je gedurende 4 maanden als ‘junior consultant’ aan een project. Je wordt hierbij ondersteund door jouw projectbegeleider. Dankzij dit project heb je meteen een mooie werkervaring om aan je cv toe te voegen. Zo trok Jochem Daelman naar New York. Bekijk zijn avontuur! 

Campus Proximus

Na je studie

Aan de slag in jouw droomjob

Heb je dit banaba diploma op zak? Ga dan voor een carrière als:

  • Talent- en loopbaanontwikkeling
  • HR consultancy
  • Werving en selectie
  • Welzijn en payroll
  • Leadership en coaching

De weg naar jouw verkorte master

Jij bent ongetwijfeld de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of wil je toch maar eerst die gedroomde master halen?

Een verkorte master in België

Sinds september 2020 kunnen onze Banaba ABM studenten, die hun diploma behaalden zonder toleranties,  in 3 semesters (90 stp)  een master halen aan de VUB (België): namelijk een master in Bedrijfskunde (Nederlandstalige opleiding) of een master in Management (Engelstalige opleiding).

Een verkorte master in het buitenland

Je kan ook gaan voor een verkorte buitenlandse master, zonder schakelprogramma of met specifieke vrijstellingen. Ontdek de opties hier!

Inschrijven of meer info?

Ben jij overtuigd?  Wil je een afspraak maken voor een digitaal kennismakingsgesprek? Boek dan hier meteen je afspraak of mail dan naar Gudrun De Meulemeester, onze modulemanager Human Resource Management.

Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven. Na het kennismakingsgesprek, kan  je je inschrijving starten.

Heb je andere vragen? Stuur dan een mailtje naar Gudrun De Meulemeester.

Welke andere HR-opleidingen biedt UCLL?

UCLL biedt maar liefst 4 opleidingen in HR(M) van Graduaat over Bachelors tot Banaba. Ze zorgen er allemaal voor dat je belangrijke generieke competenties zal bezitten; ondernemerschap, engagement, proactief en projectmatig kunnen werken, staan centraal.  

Banaba Advanced Business Management - 9 keuzetrajecten

Human Resource Management, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Gudrun De Meulemeester
Modulemanager Human Resource Management
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke