Human Resource Management | UCLL

Over Human Resource Management

HR-wereld

Tijdens deze opleiding dompel je je onder in de wereld van Human Resources: Wat is een succesvol hr-beleid? En hoe organiseer je dat? Wat zijn geschikte hr-strategieën? En hoe implementeer je die?

Door theorie en praktijk te combineren, ben jij in no time een echte hr-expert. Digitaal HR-beleid en het arbeidsrecht ken jij uit je duim. Bedrijfsprojecten en -bezoeken, HR business game, training in persoonlijke effectiviteit en een internationale projectweek: het komt allemaal aan bod tijdens deze opleiding. 

Ten slotte, om helemaal mee te zijn met de competenties van de 21ste eeuw, focussen we op trainingen in personal, digital en international skills.

Deze eenjarige opleiding was de perfecte aanvulling op mijn eerder behaalde bachelor KMO & Ondernemen. Dankzij de combinatie tussen de theoretische kennis door gastdocenten uit het werkveld en een hands-on praktijkervaring als junior consultant, was ik helemaal klaar om de arbeidsmarkt te ontdekken. Het was een leuke en leerrijke ervaring die ik zo opnieuw zou doen.

Eline Vernijns

Iets voor jou?

  • Vraag jij je af hoe je het welzijn van medewerkers in een organisatie kan verbeteren?
  • Welke initiatieven ervoor zouden kunnen zorgen dat mensen zich blijven ontwikkelen, en levenslang leren?
  • Interesseert het jou om een inclusieve werkplek te creëren waar alle medewerkers zich thuis voelen?
  • Heb je bovendien een gezonde interesse in management?

Dan is Human Resource Management zeker iets voor jou!

Een greep uit onze partnerbedrijven

Studieprogramma Human Resource Management

Studieprogramma Openvouwen

Klik op de ECTS-fiche voor meer details over het studieprogramma. 

Inschrijven? Meer info?

Wil je meer info of wil je een afspraak maken voor een (digitaal) kennismakingsgesprek? Mail dan naar Gudrun De Meulemeester. Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven.

Na mijn opleiding Organisatie en Management met afstudeerrichting Human Resources, wilde ik mijn kennis graag verder uitbreiden. Door deze opleiding leer je van experten uit het werkveld wat een grote meerwaarde is. Het Junior Consulting Project dat ik deed bij Arvesta was een leuke afsluiter van deze interessante éénjarige opleiding !

Sarah Steenbergen

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor 2023-2024 bedraagt € 450 (vast gedeelte) + € 25 per studiepunt of
€ 1950 voor het volledige programma.

Gratis crash course hrm en management

Heb je geen of weinig basiskennis hrm? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course hrm  ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de gastdocenten en buitenlandse gastdocenten/ buitenlandse partneruniversiteiten.

Inschrijven of meer info?

Wil je meer info of een afspraak maken voor een (digitaal) kennismakingsgesprek? Mail dan naar Gudrun De Meulemeester. Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven. 

 

Na je studie

Aan de slag in jouw droomjob

Heb je dit banaba diploma op zak? Ga dan voor een carrière als:

  • Talent- en loopbaanontwikkeling
  • HR consultancy
  • Werving en selectie
  • Welzijn en payroll
  • Leadership en coaching

De weg naar jouw verkorte master

Jij bent ongetwijfeld de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of wil je toch maar eerst die gedroomde master halen?

Een verkorte master in België

Sinds september 2020 kunnen onze Banaba ABM studenten, die hun diploma behaalden zonder toleranties,  in 3 semesters (90 stp)  een master halen aan de VUB (België): namelijk een master in Bedrijfskunde (Nederlandstalige opleiding) of een master in Management (Engelstalige opleiding).

Een verkorte master in het buitenland

Je kan ook gaan voor een verkorte buitenlandse master, zonder schakelprogramma of met specifieke vrijstellingen. Ontdek de opties hier!

Jouw banaba jaar in vogelvlucht

Een nieuw avontuur

In het eerste semester volg je lessen gegeven door bedrijfsexperten. Die volg je op onze campus Hertogstraat.
Een ding is zeker: je staat er niet alleen voor! Samen met zo'n 300 studenten, opgesplitst in kleine groepen per keuzetraject, begin je aan dit nieuwe avontuur. Spannend, toch?!

Voor mensen die eerste stappen willen zetten in het domein van HRM, is dit de juiste richting! Door deze aanvullende opleiding heb ik nieuwe theoretische HR handvaten verworven. Daarnaast kreeg ik de kans om deze om te zetten in de praktijk. Het Junior Consulting Project in een onderneming in het tweede semester was boeiend én ik kon er nadien ook meteen aan de slag als HR medewerker!

Mathias Laureys

Junior Consulting Project

In het tweede semester werk je gedurende 4 maanden als ‘junior consultant’ aan een project. Je wordt hierbij ondersteund door jouw projectbegeleider. Dankzij dit project heb je meteen een mooie werkervaring om aan je cv toe te voegen. Zo trok Jochem Daelman naar New York. Bekijk zijn avontuur! 

Campus Hertogstraat

Welke andere HR-opleidingen biedt UCLL?

UCLL biedt maar liefst 4 opleidingen in HR(M) van Graduaat over Bachelors tot Banaba. Ze zorgen er allemaal voor dat je belangrijke generieke competenties zal bezitten; ondernemerschap, engagement, proactief en projectmatig kunnen werken, staan centraal.  

Human Resource Management, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Gudrun De Meulemeester
Modulemanager Human Resource Management
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke