Management & Ondernemen | UCLL

Over Management & Ondernemen

Ondernemer en verkoper in hart en nieren

Tijdens deze opleiding word je helemaal klaargestoomd voor de bedrijfswereld. Niet alleen de verplichte vereisten en wetgeving om een onderneming uit de grond te stampen komen aan bod, maar ook de nodige marketing- en communicatiestrategie√ęn worden aandachtig besproken.

Na deze opleiding zal je een ondernemer en verkoper in hart en nieren zijn, met kennis van beleggen, fiscaliteit, marketing en communicatie. En om helemaal mee te zijn met de competenties van de 21ste eeuw, focussen we op trainingen in personal, digital en international skills.

Iets voor jou?

  • Omschrijven jouw vrienden jou als ondernemend, een echte doorzetter en een geboren leider?
  • Heb je een echte¬†hands-on¬†mentaliteit?
  • Wil je je eigen zaak opstarten, of je grondig voorbereiden op een succesvolle carri√®re in het bedrijfsleven?

Dan is het traject Management & Ondernemen zeker iets voor jou!

Start-up Project

Je droomt van een eigen onderneming of je wil proeven van de start-upwereld? Kies je voor het traject 'Management & Ondernemen', dan zet je meteen de eerste stappen voor je eigen start-up dankzij de ervaring die je op doet tijdens je start-up Project. 

Studieprogramma Management & Ondernemen

Studieprogramma Openvouwen

Klik op de ECTS-fiche voor meer details over het studieprogramma. 

Inschrijvingsgeld

Het¬†inschrijvingsgeld¬†voor 2023-2024¬†bedraagt ‚ā¨ 450 (vast gedeelte) + ‚ā¨ 25 per studiepunt of
‚ā¨ 1950¬†voor het volledige programma.

Gratis crash course management

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de gastdocenten en buitenlandse gastdocenten/ buitenlandse partneruniversiteiten.

Inschrijven? Meer info?

Wil je meer info of een afspraak maken voor een (digitaal) kennismakingsgesprek? Mail dan naar Tin Van den Putte.
Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven.

Ik heb er altijd van gedroomd om ondernemer te worden, de keuze was dus snel gemaakt om na mijn bachelor Energietechnologie nog een Banaba ‚ÄėManagement & Ondernemen‚Äô te volgen.
De nodige kennis werd ons bijgebracht door experten uit verschillende sectoren. Zo kon je met elke vraag wel terecht bij iemand die hierin gespecialiseerd was. Zij hebben mij met raad en daad bijgestaan om tijdens dit jaar mijn eigen onderneming op te starten die ik tot op de dag van vandaag nog steeds uitbaat.
Vincent Bayen

Vincent Bayen

De weg naar jouw droomjob

Heb je dit banabadiploma op zak? Dan ben je helemaal klaar voor je eigen start-up of een job als:

  • Businessdeveloper
  • Manager
  • Zaakvoerder
  • Consultant
  • Ondernemer
  • Filiaalmanager

Verder studeren

Jij bent ongetwijfeld de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of wil je toch maar eerst die gedroomde master halen? 

Een verkorte master in Belgi√ę

Sinds september 2020 kunnen onze Banaba ABM studenten, die hun diploma behaalden zonder toleranties,¬†¬†in 3 semesters (90 stp) ¬†een master halen aan de VUB (Belgi√ę): namelijk een¬†master in Bedrijfskunde¬†(Nederlandstalige opleiding)¬†of een¬†master in Management¬†(Engelstalige opleiding).

Een verkorte master in het buitenland

Je kan ook gaan voor een verkorte buitenlandse master, zonder schakelprogramma of met specifieke vrijstellingen. Ontdek de opties hier!

Studenten aan het woord

B-bag

de it-bag die iedereen wil

De B-Bag, een kwaliteitsvolle en trendy herbruikbare broodzak, is een ontwerp van 4 studenten van het keuzetraject¬†Management en Ondernemen.¬†‚ÄúNa de herbruikbare fruit- en groentezakjes zijn volgens ons herbruikbare broodzakken de logische volgende stap. De afvalhoop verkleinen en grondstoffen sparen, dat is onze inzet. We willen mensen doen inzien dat het milieu helpen kan door aanpassingen in kleine, dagdagelijkse gewoontes in te bouwen. De B-Bag is hiervoor de duurzame oplossing, deze is gemaakt van gerecycleerde PET-flessen.‚ÄĚ

Binnenkort zijn deze B-Bags te vinden in de supermarkt, bij bakkers en op de website.

Na het behalen van mijn bachelor iwou ik graag meer ervaring in de startup wereld.
De Banaba management en ondernemen sprak me meteen aan. Het geeft een goede afwisseling van theorie en praktijk, 
een perfecte aanvulling op een reeds behaalde opleiding! Daarnaast geeft het je ook de mogelijkheid om na het behalen van de banaba aansluitend een master te halen aan een Engelse universiteit, wat ik ten zeerste kan aanraden!
Nick VDZ

Nick Van den Zegel

De banaba-opleiding Management & Ondernemen is de ideale combinatie van theorie en praktijk. Het eerste semester van het schooljaar word je ingeleid in het ondernemerschap en leer je alle kneepjes van het vak. Het tweede semester zet je de reeds vervaardigde kennis om in de praktijk. Samen met een zelfgekozen team werk je een onderneming uit van a tot z. Zo worden jij en je medestudenten al snel omgetoverd tot de volgende generatie succesvolle ondernemers en krijg je een volledig nieuwe kijk op de bedrijfswereld.
Sien Uelens

Sien Ulens

Cubzz of coffee

CUBZZ of Coffee, Hemelrijk 6, 3500 Hasselt.

Kelvin van den Nieuwenhof en Waut Bruynseels zijn 2 Banaba studenten Management en Ondernemen:

"We ontmoetten elkaar tijdens hun studie Ergotherapie. Daar kwamen ze veel in contact met kinderen die problemen ervaren op fysiek en/of psychisch vlak. Omdat we merkten dat ons hart meer bij het ondernemen ligt, hoopten we op deze manier een verschil te maken en iets moois op te bouwen. We ontmoetten Wouter Cauwenbergh, oprichter van CUBZZ. Het contact verliep meteen goed en we waren vertrokken. We hadden een gemeenschappelijke visie en doel en dat is elk kind kansen bieden. Na lang brainstormen is CUBZZ of Coffee geboren. In CUBZZ of coffee zagen we een mooi verhaal dat aansluit bij onze eerdere ervaringen binnen de ergotherapie.

Met CUBZZ of Coffee willen we het sociaal maatschappelijke aspect voorop stellen en de wereld proberen te verbeteren. We willen kinderen ondersteunen en helpen om gelijke kansen te krijgen als eender elk kind. Je zal bij ons terecht kunnen om heerlijk te genieten van een tasje koffie in een warme en huiselijke sfeer en buitenkomen met een gevoel een meerwaarde betekend te hebben. Binnen CUBZZ of Coffee zal je ondergedompeld worden in het hele CUBZZ verhaal. Naast de overheerlijke warme dranken en frisdranken bieden we een apérokaart aan. Deze is mogelijk gemaakt door partners van CUBZZ en lokale partners van de COCL (CUBZZ of Coffee Lounge). " 

 

Campus Hertogstraat

Management & Ondernemen, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Tin Van den Putte
Modulemanager Management & ondernemen
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke