Over Management & Ondernemen

Ondernemer en verkoper in hart en nieren

Tijdens deze opleiding word je helemaal klaargestoomd voor de bedrijfswereld. Niet alleen de verplichte vereisten en wetgeving om een onderneming uit de grond te stampen komen aan bod, maar ook de nodige marketing- en communicatiestrategieën worden aandachtig besproken.

Na deze opleiding zal je een ondernemer en verkoper in hart en nieren zijn, met kennis van beleggen, fiscaliteit, marketing en communicatie. En om helemaal mee te zijn met de competenties van de 21ste eeuw, focussen we op trainingen in personal, digital en international skills.

Iets voor jou?

  • Omschrijven jouw vrienden jou als ondernemend, een echte doorzetter en een geboren leider?
  • Heb je een echte hands-on mentaliteit?
  • Wil je je eigen zaak opstarten, of je grondig voorbereiden op een succesvolle carrière in het bedrijfsleven?

Dan is het traject Management & Ondernemen zeker iets voor jou!

Start-upproject

Je droomt van een eigen onderneming of je wil proeven van de start-upwereld? Kies je voor het traject 'Management & Ondernemen', dan zet je meteen de eerste stappen voor je eigen start-up dankzij de ervaring die je op doet tijdens je start-upproject. Geniet mee van de ervaringen van onze studenten.

Studieprogramma Management & Ondernemen

Ontdek het studieprogramma hieronder. Of klik op de ECTS-fiche voor meer details. 

Opleidingsonderdelen Openvouwen
Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor 2023-2024 bedraagt € 450 (vast gedeelte) + € 25 per studiepunt of
€ 1950 voor het volledige programma.

Gratis crash course management

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management  ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de gastdocenten en buitenlandse gastdocenten/ buitenlandse partneruniversiteiten.

Inschrijven? Meer info?

Wil je meer info of wil je een afspraak maken voor een (digitaal) kennismakingsgesprek? Mail dan naar Tin Van den Putte. Het kennismakingsgesprek verbindt je tot niets maar is wel een voorwaarde om te kunnen inschrijven.

Vorig jaar studeerde ik af als leerkracht economie en techniek. Ik koos ervoor om een Banaba te volgen om mijn kennis over economie en het bedrijfsleven te verbreden. Misschien start ik eerst mijn eigen zaak voordat ik ga lesgeven en mijn kennis doorgeef, net zoals de docenten tijdens deze opleiding doen.
Geoffrey Ickx

Geoffrey Ickx

Studenten aan het woord

B-bag

de it-bag die iedereen wil

De B-Bag, een kwaliteitsvolle en trendy herbruikbare broodzak, is een ontwerp van 4 studenten van het keuzetraject Management en Ondernemen. “Na de herbruikbare fruit- en groentezakjes zijn volgens ons herbruikbare broodzakken de logische volgende stap. De afvalhoop verkleinen en grondstoffen sparen, dat is onze inzet. We willen mensen doen inzien dat het milieu helpen kan door aanpassingen in kleine, dagdagelijkse gewoontes in te bouwen. De B-Bag is hiervoor de duurzame oplossing, deze is gemaakt van gerecycleerde PET-flessen.”

Binnenkort zijn deze B-Bags te vinden in de supermarkt, bij bakkers en op de website.

Als bachelor energietechnologie wilde ik nog extra waarde toevoegen aan mijn diploma. Dankzij deze bagage kan ik mijn carrière een boost geven. Bovendien wil ik via deze weg mijn masterdiploma halen. Mijn keuze was dus snel gemaakt.
Volkan Öner

Volkan Öner

Cubzz of coffee

CUBZZ of Coffee, Hemelrijk 6, 3500 Hasselt.

Kelvin van den Nieuwenhof en Waut Bruynseels zijn 2 Banaba studenten Management en Ondernemen:

"We ontmoetten elkaar tijdens hun studie Ergotherapie. Daar kwamen ze veel in contact met kinderen die problemen ervaren op fysiek en/of psychisch vlak. Omdat we merkten dat ons hart meer bij het ondernemen ligt, hoopten we op deze manier een verschil te maken en iets moois op te bouwen. We ontmoetten Wouter Cauwenbergh, oprichter van CUBZZ. Het contact verliep meteen goed en we waren vertrokken. We hadden een gemeenschappelijke visie en doel en dat is elk kind kansen bieden. Na lang brainstormen is CUBZZ of Coffee geboren. In CUBZZ of coffee zagen we een mooi verhaal dat aansluit bij onze eerdere ervaringen binnen de ergotherapie.

Met CUBZZ of Coffee willen we het sociaal maatschappelijke aspect voorop stellen en de wereld proberen te verbeteren. We willen kinderen ondersteunen en helpen om gelijke kansen te krijgen als eender elk kind. Je zal bij ons terecht kunnen om heerlijk te genieten van een tasje koffie in een warme en huiselijke sfeer en buitenkomen met een gevoel een meerwaarde betekend te hebben. Binnen CUBZZ of Coffee zal je ondergedompeld worden in het hele CUBZZ verhaal. Naast de overheerlijke warme dranken en frisdranken bieden we een apérokaart aan. Deze is mogelijk gemaakt door partners van CUBZZ en lokale partners van de COCL (CUBZZ of Coffee Lounge). " 

 

Campus Proximus

De weg naar jouw droomjob

Heb je dit banabadiploma op zak? Dan ben je helemaal klaar voor je eigen start-up of een job als:

  • Businessdeveloper
  • Manager
  • Zaakvoerder
  • Consultant
  • Ondernemer
  • Filiaalmanager
Voor deze Banaba heb ik de bachelor lerarenopleiding gevolgd en werkte ik in de verkoop. Ik wil graag in het bedrijfsleven een job uitoefenen in de B2B-verkoop, als consulent ,of mijn eigen zaak oprichten. Zo is deze opleiding de perfecte tussenstap om als jonge ondernemer de stap te zetten naar het bedrijfsleven. Hierbij krijgen we een brede waaier aan vakken om verschillende richtingen uit te gaan in de bedrijfswereld of onze eigen zaak op te richten.
Yanni Roothooft

Yanni Roothooft

Verder studeren

Jij bent ongetwijfeld de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of wil je toch maar eerst die gedroomde master halen? 

Een verkorte master in België

Sinds september 2020 kunnen onze Banaba ABM studenten, die hun diploma behaalden zonder toleranties,  in 3 semesters (90 stp)  een master halen aan de VUB (België): namelijk een master in Bedrijfskunde (Nederlandstalige opleiding) of een master in Management (Engelstalige opleiding).

Een verkorte master in het buitenland

Je kan ook gaan voor een verkorte buitenlandse master, zonder schakelprogramma of met specifieke vrijstellingen. Ontdek de opties hier!

Banaba Advanced Business Management - 9 keuzetrajecten

Management & ondernemen, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Tin Van den Putte
Modulemanager Management & ondernemen
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke