Sportmanagement | UCLL

Over Sportmanagement

Iets voor jou?

 • Omschrijven jouw vrienden jou als ‘actief’ en ‘energiek’?
 • Ben je bent sterk geïnteresseerd in sport en sportmanagement en- marketing in het bijzonder?
 • Jij wil jouw talenten en competenties verder ontwikkelen binnen een sportomgeving
 • Heb je daarbovenop een gezonde interesse in management?

Dan is deze Banaba Sportmanagement zeker iets voor jou!

Communicatie, events en wetgeving

Tijdens deze opleiding krijg je een antwoord op volgende vraagstukken:

 • Wat is het verband tussen sport en communicatie?
 • Hoe organiseer je een sportevenement?
 • Is er sportgerelateerde wetgeving, en wat houdt die in?

Om helemaal mee te zijn met de competenties van de 21ste eeuw, focussen we daarnaast ook nog op trainingen in personal, digital en international skills.

Praktijkervaring en expertise

Naast deze lessen doe je tijdens deze opleiding ook boeiende praktijkervaring op en kom je in contact met inspirerende specialisten uit de sportsector. 

Onze docenten zjijn ook vakexperts en delen hun ervaring op vlak van commercialisatie van sportinfrastructuren, sportmarketing, sportbeleid, sport & communicatie en alle soorten sportevents.  Je leert van hen de kneepjes van het vak van mensen die er écht in staan.

Een greep uit onze partnerbedrijven

Professionals uit deze organisaties werken met ons samen als gastdocent, projectbegeleider of bedrijfscoach.

Studieprogramma Sportmanagement

Studieprogramma Openvouwen

Klik op de ECTS-fiche voor meer details over het studieprogramma. 

Meer info of inschrijven?

Wil je meer info over de opleiding of inschrijven? Maak dan nu eerst een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Mail Els Talloen.
 

 

Inschrijvingsgeld

Het inschrijvingsgeld voor 2024-2025 bedraagt € 450 (vast gedeelte) + € 25 per studiepunt of
€ 1950 voor het volledige programma.

Gratis crash course management

Heb je geen of weinig basiskennis management? Geen probleem! Na het volgen van de gratis crash course Management ben je helemaal klaar om succesvol aan de opleiding te beginnen. 

Vrijstellingen

Vrijstellingen worden in de Banaba ABM niet toegekend gezien de continue update van de vakinhouden en de unieke aanpak door de (soms buitenlandse) gastdocenten en partneruniversiteiten.

Na je studie

De weg naar jouw droomjob

Onze Banaba alumni zijn succesvol in:

 • Lokale/regionale sport
 • Sportbeleid
 • Sportevents
 • Sportmarketing
 • Public relations
 • Sportsponsoring
Verder studeren

Jij bent ongetwijfeld de Moving Mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of toch eerst nog die master halen? 
Dat kan! Met je Banaba diploma op zak kan je zowel in België aan VUB als in het buitenland in verschillende landen een master halen in 2 of 3 semesters.

Jouw banaba jaar in vogelvlucht

Een nieuw avontuur

In het eerste semester volg je lessen gegeven door professionals uit het bedrijfsleven, meestal op onze campus in Hertogstraat Heverlee, en deels online. In het tweede semester werk je vier maanden lang als Junior Consultant voor een bedrijf, met begeleiding van een ervaren projectbegeleider. Deze praktijkervaring is meteen een waardevolle extra ervaring op je CV. En geen zorgen, je staat er niet alleen voor! Je begint dit nieuwe avontuur samen met zo’n 200 andere studenten, verdeeld in kleine groepen per interessegebied. Super opwindend, toch?

Ik wou graag van mijn passie voor sport een carrière maken. Ik wist direct dat dit de opleiding was die me ging helpen in het verwezenlijken van mijn dromen. De opleiding legt niet alleen een theoretische basis voor een carrière binnen de sport – en bedrijfswereld, maar is ook zeer praktijkgericht. Van implementatie van praktijkvoorbeelden in de lessen tot het uitwerken van het ‘Junior Consulting Project’. De opleiding biedt enorm veel kansen om nieuwe mensen te leren kennen, connecties te maken, jezelf te ontplooien en deuren te openen. Het is het perfecte ticketje naar je droomjob binnen de sport.
Met mijn bachelor lichamelijke opvoeding op zak was de honger voor verder studeren nog niet geblust. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging die mijn passie voor sport zou om armen. Door de combinatie van veel vakken en gastdocenten vloog het eerste semester voorbij en daarna mocht ik bij een sportevenementenbedrijf een Junior Consulting Project uitvoeren. Mijn waaier aan vaardigheden is door deze opleiding verdubbeld!

Viktor Kerkhofs

Sport en business in één opleiding! Dromend van een carrière waar sport en business samenkomen, was deze opleiding absoluut een goede keuze. De gastdocenten delen hun passie aan de hand van dynamische lessen met boeiende praktijkvoorbeelden.
Je wordt uitgedaagd om boeiende zakelijke cases aan te pakken, waardoor je buiten je comfortzone stapt, en krijgt de kans om een waardevol netwerk op te bouwen.

Celeste Vannerum

Campus Hertogstraat

Sportmanagement, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Els Talloen
Modulemanager Keuzetraject Sportmanagement
An Verjans
Opleidingsverantwoordelijke banaba Advanced Business Management