Leraar lager onderwijs worden: trajecten op maat | UCLL

Denk je eraan om een (bijkomend) diploma in het lager onderwijs te behalen? Heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Of ben je al aan het werk, maar wil je toch verder studeren om de overstap naar het onderwijs te kunnen maken? 

Met deze opleidingstrajecten voor volwassenen en afgestudeerde studenten kan je leraar worden. Maak je dromen waar!

Heb je een diploma secundair onderwijs?

Voltijds dagonderwijs

Dan kan je een educatieve bachelor kleuteronderwijs behalen in 3 jaar in het dagonderwijs in Diest, Heverlee of Diepenbeek.

Avondonderwijs Campus Diepenbeek

Je kan ook via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 4 jaar. 

Heb je een bachelor- of masterdiploma?

Verkort dagtraject Campus Diest

Je kan  via een verkort dagtraject leraar lager onderwijs worden in Diest in 2 jaar. Heb je een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid? Dan kan je op één jaar tijd het diploma behalen. 

Avondonderwijs Campus Diepenbeek

Je kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 3 jaar.

Verkort dagtraject Campus Diepenbeek

Je kan via een verkort traject in dagonderwijs in Diepenbeek leraar Lager Onderwijs worden  in 2 jaar. 

Flexibel avond- en weekendtraject Campus Heverlee

Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding.

Heb je een bachelor- of masterdiploma én een specifieke lerarenopleiding

Verkort dagtraject Campus Diest

Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject een bachelor lager onderwijs behalen in dagonderwijs in 2 jaar.  Heb je al een diploma kleuteronderwijs, dan verkort je traject tot 1 jaar.

Avondonderwijs Campus Diepenbeek

Voor wie al een bachelordiploma onderwijs of een onderwijsbevoegdheid behaalde en met een andere doelgroep wil werken, kan via avondonderwijs in Diepenbeek leraar lager onderwijs worden. Je volgt 2 à 3 avonden per week en 1 zaterdag per maand les, en loopt vanaf het begin van de opleiding een halve dag per week stage op in een school. De opleiding duurt 2 jaar.

Flexibel traject in Heverlee (FLLLEX)

Je volgt dinsdagavond, woensdagmiddag, woensdagavond en zaterdagochtend les over een periode van 1 à 2 jaar afhankelijk van je vooropleiding. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het kleuteronderwijs, volg je een opleiding van 1 jaar. Met een bachelor/masterdiploma met onderwijsbevoegdheid in het secundair onderwijs, volg je een studietraject van 1,5 jaar. 

Verkort dagtraject Campus Diepenbeek

Je kan via een verkort traject in dagonderwijs in Diepenbeek leraar Lager Onderwijs worden in 2 jaar. 

Interesse in een traject op maat?

Contacteer onze trajectcoaches

Lager onderwijs shoot 8

Campus Diepenbeek

Campus Diest

Campus Hertogstraat, Heverlee