Afstudeerrichting Maatschappelijk Werk

Jij gaat op zoek naar dieperliggende oorzaken voor 'on-welzijn' en je treedt preventief mee op of pakt de situatie mee aan.  Het kan gaan om sociale, psychische, materiële of financiële problemen. 
Als spilfiguur neem je vaak de regie op, wanneer verschillende hulp- en dienstverlenende partijen betrokken zijn.  Je signaleert dan ook knelpunten en maakt beleidsmensen attent op structurele problemen.

Wat word je?

Met de Professionele Bachelor Sociaal Werk afstudeerrichting Maatschappelijk werk ligt de wereld aan jouw voeten. Hieronder vind je een greep uit mogelijke jobtitels. Voer ze gerust eens in op een aantal vacaturesites om de vele mogelijkheden te ontdekken: 

  • maatschappelijk werker
  • consulent welzijnswerk
  • juridisch hulpverlener en bemiddelaar
  • ...

'Maatschappelijk werker' is onlangs erkend als knelpuntberoep. Dit bevestigt de zéér hoge tewerkstellingskansen.  Knelpuntberoepen 2023 (vdab.be)

Studieprogramma

Voor heel de bachelor Sociaal Werk is fase 1 van de opleiding voor elke student quasi hetzelfde. In fase 2 en 3 word je steeds meer vertrouwd met en opgeleid in de afstudeerrichting waar je aan het begin van je studie voor koos. In dit geval is dat maatschappelijk werk. Benieuwd wat er op het programma staat in fase 2 en fase 3 van je opleiding?

Bekijk hier het studieprogramma van de afstudeerrichting Maatschappelijk Werk:

1ste opleidingsfase Openvouwen
2de opleidingsfase Openvouwen
3de opleidingsfase Openvouwen

Campus Sociale School

"Boven op de berg," zoals wij het hier wel eens noemen, vind je de campus Sociale School. We bevinden ons op een steenworp van Gasthuisberg en de E314, wat de campus makkelijk bereikbaar maakt.

Praktische info

Meer info

Zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact met sandra.devleminck@ucll.be , opleidingsverantwoordelijke Sociaal Werk.

Studenten die reeds een andere opleiding gevolgd hebben en vragen hebben omtrent vrijstellingen   en verkorte trajecten kunnen terecht bij  Ruth Vanthoor via ruth.vanthoor@ucll.be. Dit gebeurt op basis van onderzoek van een dossier en/of een beschikbare  precedentenlijsten die door de opleiding wordt aangelegd:

Inschrijven

Overtuigd? Dan verheugen we ons alvast enorm op jouw komst! Via onderstaande knop kan je je inschrijven voor de opleiding, de eerste stap in het volgende hoofdstuk van jouw professioneel leven. Samen met jou en onze trajectbegeleiders, zullen we er alvast alles aan doen om die stap zo vlot mogelijk te laten verlopen!

Maatschappelijk werk, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Tie Roefs
Tie Roefs
Opleidingsverantwoordelijke Sociaal Werk
Kaat Matthyssen
Lector Maatschappelijk werk