Sociaal-cultureel werk | UCLL

Afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk

Haal je organisatietalent, teamspirit en enthousiasme al maar naar boven want jij zal mensen doen schitteren. En in de eerste plaats, stijg je uit boven jezelf!

Wat word je?

Met de Professionele Bachelor Sociaal Werk afstudeerrichting sociaal-cultureel werk ligt de wereld aan jouw voeten. Hieronder vind je een greep uit mogelijke jobtitels . Voer ze gerust eens in op een aantal vacaturesites om de vele mogelijkheden te ontdekken: 

  • Coördinator sociocultureel werk
  • Sociocultureel werker
  • Begeleider activiteiten dagelijks leven
  • Begeleider culturele en recreatieve activiteiten
  • Begeleider recreatieve activiteiten voor kinderen en jongeren
  • ...

'Maatschappelijk werker' is onlangs erkend als knelpuntberoep. Dit bevestigt de zéér hoge tewerkstellingskansen.  Knelpuntberoepen 2023 (vdab.be)

Studieprogramma

Voor heel de bachelor Sociaal Werk is fase 1 van de opleiding voor elke student quasi hetzelfde. In fase 2 en 3 word je steeds meer vertrouwd met en opgeleid in de afstudeerrichting waar je aan het begin van je studie voor koos. In dit geval is dat sociaal-cultureel werk. Benieuwd wat er op het programma staat in fase 2 en fase 3 van je opleiding?

Bekijk hier het studieprogramma voor de afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk:

1ste opleidingsfase Openvouwen
2de opleidingsfase Openvouwen
3de opleidingsfase Openvouwen

Opleiding met steun van VDAB!

Maatschappelijk werker in de lijst van knelpuntberoepen

Voor werkzoekenden: Wist je dat je de bachelor Sociaal Werk trouwens kan volgen met steun van VDAB? 
Meer uitleg over de VDAB-trajecten, vind je via onderstaande link:

Campus Sociale School

"Boven op de berg," zoals wij het hier wel eens noemen, vind je de campus Sociale School. We bevinden ons op een steenworp van Gasthuisberg en de E314, wat de campus makkelijk bereikbaar maakt.

Praktische info

Zit je nog met vragen? Neem dan gerust contact met tie.roefs@ucll.be, opleidingsverantwoordelijke Sociaal Werk.

Inschrijven

Overtuigd? Dan verheugen we ons alvast enorm op jouw komst! Via onderstaande knop kan je je inschrijven voor de opleiding, de eerste stap in het volgende hoofdstuk van jouw professioneel leven. Samen met jou en onze trajectbegeleiders, zullen we er alvast alles aan doen om die stap zo vlot mogelijk te laten verlopen!

Meer info

Studenten die reeds een andere opleiding gevolgd hebben en vragen hebben omtrent vrijstellingen   en verkorte trajecten kunnen terecht bij  Ruth Vanthoor via ruth.vanthoor@ucll.be

Dit gebeurt op basis van onderzoek van een dossier en/of een beschikbare  precendentenlijsten die door de opleiding wordt aangelegd:

Sociaal-cultureel werk, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Raf Dehertog
Lector Sociaal-Cultureel Werk

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: