Pukkelpop & UCLL stellen nieuwe e-arena voor! | UCLL

De programmatie, omkadering en invulling van de E-rena zijn in samenwerking met UCLL tot stand gekomen. Een team van onderzoekers, docenten en studenten heeft gezorgd voor verschillende innovaties. Zo is er bijvoorbeeld een photobooth ontwikkeld die via AI "alpaca-foto's" genereert, een robot die zich aan stand-up comedy waagt, een PKP-graphic novel via AI en docenten die een Ted-talk geven over het gebruik van ChatGPT.

Marc Vandewalle, algemeen directeur van UCLL, benadrukt het belang van deze ontwikkelingen: "Artificial intelligence, ChatGPT, de game-wereld... ze veroorzaken een omwenteling in onze maatschappij. Onze onderzoekers zijn hier al geruime tijd intensief mee bezig en worden nu overspoeld met vragen uit het bedrijfsleven. De setting van Pukkelpop biedt ons een uniek platform om jongeren en de regio te tonen wat we in onze mars hebben en de nieuwste innovaties uit onze onderzoekscentra te presenteren.  Bovendien integreren we deze innovaties in onze opleidingen en creëren we nieuwe opleidingstrajecten die hier op in spelen. Zo kun je bijvoorbeeld sinds vorig jaar het keuzetraject Creative Media Management volgen in Diepenbeek en Leuven.

De setting van Pukkelpop biedt ons een uniek platform om te tonen wat we in onze mars hebben.

Marc Vandewalle, algemeen directeur van UCLL

Hogeschool UCLL is sinds 2015 een trouwe partner van Pukkelpop.” vult Frederik Luyten van Pukkelpop aan. “Een straffe samenwerking waar innovatieve en opvallende projecten al jaren centraal staan. Zo hadden we o.a. Alpaca My Tent Back Home, een ludieke actie waar alpaca’s de hoofdrol spelen in het milieubewuster omgaan met tenten; de Milk & Boobs Bar waar (jonge) mama’s zich even kunnen afzonderen op het festivalterrein om melk af te kolven [ook dit jaar aanwezig] en Baraque Futur met Smart Grid Energy en de energy-dance floors, een site die in 2015 al volledig in het teken van duurzaamheid stond. En nu dus de E-rena.”   

Hogeschool UCLL is een trouwe partner van Pukkelpop; een straffe samenwerking waar innovatieve en opvallende projecten centraal staan.

Frederik Luyten, woordvoerder Pukkelpop

 

Een greep uit het aanbod

 

De tent van E-rena staat vlakbij Food Wood en is op vrijdag open van 11.30 uur tot 20.00 uur, op zaterdag en zondag gaat E-rena een half uurtje later open.

 

Clash Royale BESF Cup

Vrijdag 18 augustus kan je vanaf 11.30 uur in de E-rena-tent op het festivalterrein terecht voor de Clash Royale Belgium Esports Federation (BESF) Cup.

Topspelers uit zowel het solo- als het clancircuit zullen het tegen elkaar opnemen tijdens de offline finale op Pukkelpop. 
 

Podcasting VRT MAX

VRT MAX innoveert ter plaatse met twee podcasts. Wil je graag een liveopname bijwonen van de ‘Popcast van de Week’ van Studio Brussel dan moet je op zondag naar E-rena. Stijn Van de Voorde, Otto-Jan Ham, Thibault Christiaensen, Lennert Coorevits en Kirsten Lemaire laten hun licht schijnen op vier dagen Pukkelpop.

Ook ‘Snapt ge mij nu?’, de populaire jongerenpodcast van VRT NWS, wordt live opgenomen in Kiewit. Aurélie gaat in gesprek met jongeren die het leven niet door dezelfde bril bekijken. 

E-battle vs. KRC Genk

Neem het Zaterdag 19 augustus - op groot scherm- op tegen de FIFA pro's van KRC Genk, Gilles Bernard en Stefano Pinna, of gewoon tegen jouw eigen vrienden. 

Zondag 20 augustus treedt het nieuwste Counter Strike team van KRC Genk voor het eerst aan in een showmatch. Pukkelpop en KRC Genk slaan hiermee de handen in elkaar en zetten esports nog meer op de kaart. 

AI Comedy Robot

Is een AI Comedy Robot lachwekkend of grappig? Moeten stand-upcomedians zachtjes aan beginnen vrezen voor hun job? Er mag ook gelachen worden met onze AI Comedy Robot!

Robot-DJs

Nog een wereldpremière: the Infinite Acid Machine. Jacob Remin en Goto80 leerden robots de classic 303 synthesizer acid house spelen.

UCLL brengt met de GPT Academy ook handige tips en tricks over ChatGPT en generatieve AI mee!

Eerste Roblox-headliner

Kom dankzij Proximus kijken naar de allereerste virtuele PKP-headliner in de Roblox-wereld van het festival én een live optreden op het podium van de E-rena.  
 

Algorave beats gecodeerd in real time

Verder maken Dago Sondervan, Andrew Claes (BRZZVLL & STUFF) en Kasper Jordaens Algorave beats en visuals door code in real-time te schrijven. 

Acid rave op een oldskool computer

Muziekmaestro Goto80 brengt met PET.CORP (Hong Kong) een audiovisuele cocktail van 8-bit acid rave en animaties, gecreëerd met tekstkarakters uit een oldskool C-64 computer.

Gameboy pscychedelics

Gameboyz II Men (Micha Volders en Dijf Sanders) brengen een beenharde set met hun geliefde gameboys op psychedelische 8-bit beelden van videokunstenaar Jaak De Digitale

Ontdek de volledige UCLL Line-up!

Benieuwd naar welke headliners we nog meebrengen naar Pukkelpop? 

Ook interessant