Creative Media Management | UCLL

Over Creative Media Management

De perfecte schakel tussen business en creative minds

Creative Media Management stoomt je klaar om zelf hands-on campagnes te bedenken, op te zetten en uit te voeren. Na deze opleiding kan je een marketingstrategie of businessvisie vertalen naar unieke media content. Je werkt met de nieuwste technologieën voor een klant, product of dienst en dit via alle mogelijke kanalen.

Gebruik de allernieuwste technologie en tools

Je leert alle mogelijke vormen van media kennen en toepassen. Je bouwt eigenhandig audiovisuele, grafische en high tech content voor innovatieve acties. Je gaat doelgericht aan de slag met de allernieuwste media, technologie en platformen zoals AR/VR, holografie, gamification, streaming, Twitch, TikTok, Instagram, YouTube..

We leren je tijdens de opleiding te werken met professionele apparatuur. Tijdens de vele praktijkmomenten, new medialabs en je stage begeleiden onze docenten met praktijkervaring je met geduld en expertise.

Wie je bent

  • Je denkt in beelden en je maakt graag grafische & video content – of wil dat leren.
  • Je bent openminded en creatief of wil dat graag worden.
  • Je leert het liefst hands-on en dat zowel zelfstandig als in een team.
  • Je ziet een uitdaging altijd wel zitten! Probleemoplossend denken is je ding.
  • Je linkt creatieve campagnes graag aan een business context zodat ze echt scoren.
  • Verhalen vertellen via media en technologie boeit je enorm

Living labs

Bij UCLL word je echt een Moving Mind via projecten voor echte bedrijven, gastcolleges, stages, toffe opdrachten en talrijke Living Labs (projectweken). Ook Living Labs in een internationale omgeving staan op het programma.

Tijdens talrijke Living Labs binnen Creative Media Management ga je onder begeleiding van experten praktijkgericht, doelgericht en intensief aan de slag om toffe en innovatieve concepten te ontwikkelen. Je bijt je samen met je medestudenten vast in het project en werkt in groep een knap eindproduct uit. 

Boosterweeks

Ontwikkel zelf innovatieve concepten! Je gaat onder begeleiding van vakexperts doelgericht en hands-on aan de slag om een creatief concept te bedenken en om te zetten tot een sterk eindproduct. In je eerste jaar leer je multicamera filmen met een greenkey en mix je deze beelden in je eigen liveshow.

Een ideale uitdaging voor onze creatieve- en managementgerichte moving (master)minds! Are you ready for it?

C-mine Crib

Van zakelijke kansen naar creatieve succesverhalen? C-mine Crib & deze opleiding wisselen graag ideeën uit over het ondernemerschap van de toekomst. Inclusief een studentenbezoek in de 'Crib'! Want creative minds think alike! ;)

“Ontdekken wat ik echt wil doen. Gedurende drie jaar krijg ik inzicht in design, videoproductie, marketing en media. De praktijkgerichte aanpak geeft me een scherper beeld van hoe alles in de echte wereld verloopt. Een waardevolle ervaring!

Romy De Roey, student CMM

Behind the scenes bij grote programma's

Je ziet op een real set life de verschillende crewfuncties aan het werk en leert meer over hun jobinhoud! Wat komt er allemaal kijken bij een televisieopname? Krijg een toelichting door de regisseur. 

Les in en door een professionele audiostudio 

De toekomst van audio binnenwandelen? Dat doe je letterlijk wanneer je deel uitmaakt van deze opleiding. In goed uitgeruste technologische geluidsstudio's werken onze studenten samen met topreferenties uit de audiowereld. Coördinator Dave Seré: “Voor onze studenten is dit een uitgelezen kans om les te krijgen van enkele grote namen uit de industrie én zelf de handen uit de mouwen te steken in een state-of-the-art-omgeving.” 

Unieke stage

Ontmoet onze Studio 8 toppers uit Bedrijfsmanagement, die een eigen marketing- en communicatiebureau creëerden als stage. Ze gingen aan de slag voor heel wat grote namen én zetten hun schouders onder het UCLL TikTok-kanaal. Ook jij kan je hiervoor aanmelden als student Creative Media Management!

Ontdek hier het bijzondere stageproject van deze 18 straffe studenten, 10 tevreden opdrachtgever en 4 coaches:

Studieprogramma Creative Media Management

De concrete invulling van het studieprogramma hangt af van de campus waaraan je onze opleiding volgt. 

De kleur in je opleiding

In de eerste fase ontdek je diverse media en leg je de basis voor je praktijkvakken. In fase 2 verbind je verschillende media en kanalen. Zo creëer je unieke ervaringen voor je doelgroep. Tegen fase 3 ben je een straffe creatieve media manager met een eigen grafische en audiovisuele stijl.

Je kan je skills wanneer je afstudeert aantonen met je portfolio, inclusief een reclamespot, podcast, logo-design, user-interface van een applicatie, multichannel-campagne, event experience, foto’s, ...

Meer weten? De bezieler (of 'godfather') van Creative Media Management stelt de opleiding voor bij Flo Windey (Stubru). Beluister het hier:

Studeren zonder grenzen

Bij Bedrijfsmanagement werk je vanaf dag 1 aan je internationale en interculturele competenties. Doorheen de drie fases van de opleiding staat internationalisering  voorop en baad je in talloze internationale ervaringen. 

Overschakelen van een andere richting

Heb je eerst iets anders gestudeerd of uitgeprobeerd?  Het is soms wat zoeken naar welke opleiding jou op het lijf geschreven is.  Stuur een e-mail naar de opleidingsverantwoordelijke Veerle Van Hoorick (Leuven) of Katrien Lannoy (Diepenbeek) en  ontdek of dit keuzetraject bij jou past.

We helpen je ook graag verder met vragen over vrijstellingen. Welkom bij de Moving Minds!

Media content creatie is geëvolueerd tot een multi channel gegeven waarin de samenhang over de verschillende kanalen belangrijk zijn om merk- en bedrijfsherkenning te optimaliseren. Je creëert over kanalen heen een marketingcampagne vanuit een sterke visie en business context.
Dave Sere

David Seré
Creative Manager XP Lab

Campus

Dit keuzetraject zowel te volgen op Campus Diepenbeek, als Campus Proximus in Heverlee. 

Aan de slag

Je wordt een creative producer, multimediaal strateeg, mediacreator, media projectmanager, reclamemaker, digital/ media content manager, communicatie & social media coördinator, junior accountmanager of foto- & videograaf. Ook een eigen bedrijf starten, werken voor kmo”s of doorgroeien naar management level zijn opties!

Een diploma Business Management met keuzetraject Creative Media Management biedt je dus veel toekomstmogelijkheden, die als je dat wil ook helpen om door te groeien naar managementniveau. Je kan ook al snel aan de slag bij kmo's die inzetten op communicatie, communicatie-agentschappen, productiehuizen of grote multinationals. Droom je van een eigen bedrijf?  Ook dan ben je goed voorbereid. We helpen je al op weg tijdens je studies!

De mediawereld verandert bijna dagelijks. Content wordt steeds anders en innovatiever geproduceerd en geconsumeerd. Creative Media Management maakt vandaag nog van jou de ultieme mediamaker en -manager van morgen!
Sven Duym

Sven Duym
Creative Producer bij Studio 100

Verder studeren

Wil je liever verder studeren?  ​Na je Bachelor Bedrijfsmanagement,  keuzetraject Creative Media Management kan je  – via een schakelprogramma – doorstromen naar een master in Handels-of Communicatiewetenschappen. Ontdek je opties:

Bachelor-na-bachelors (banaba's)  

Advanced Business Management - een bachelor-na-bachelor met maar liefst 9 keuzetrajecten is ideaal. Na het behalen van deze bachelor-na-bachelor krijg je meteen toegang tot verkorte masteropleidingen in het buitenland.

Een tweede keuzetraject of afstudeerrichting

Ook de overige studietrajecten & afstudeerrichtingen Bedrijfsmanagement zijn mogelijk via een verkort programma!

Master na een schakelprogramma* 

Er zijn veel mogelijkheden, waaronder communicatiewetenschappen. Je vindt ze o.a. in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven.

*raadpleeg de website van de universiteiten om de exacte mogelijkheden te kennen.

Postgraduaten

Je kan ook opteren voor een van onze postgraduaten, bijvoorbeeld het postgraduaat “Digital Marketing”.

Navorming

Creative Media Management, iets voor jou?

Opleidingstype
Eerstvolgende infodag
Veerle Van Hoorick
Opleidingsverantwoordelijke Creative Media Management - Leuven
Eva Vanspauwen
Opleidingsverantwoordelijke Creative Media Management - Diepenbeek

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: