Systemische counseling | UCLL

Postgraduaten systemische counseling

Een traject van postgraduaten

Als je voor het leertraject gaat, kies je twee van de thematische postgraduaten. Ieder postgraduaat focust op een duidelijk en afgebakend toepassingsgebied: werken met individuen, met paren, met gezinnen en het inzetten van creatieve en non-verbale methodieken in al deze contexten. De vier toepassingsgebieden sluiten nauw aan bij de doelgroepen, taken en werkdomeinen van een grote groep van hulpverleners.

Welke twee opleidingen je volgt en de volgorde waarin je dat doet, is afhankelijk van je werkpraktijk, de deelcompetenties die je wenst te ontwikkelen en je interesses.

Aansluitend op deze twee thematische postgraduaten volg je een derde postgraduaat ‘Finalisatie leertraject in de systemische counseling’. Dit postgraduaat wordt alternerend georganiseerd door de hogescholen.  (Volgend academiejaar 2022-2023 door KdG. )

Je kan inschrijven in het postgraduaat ‘Finalisatie leertraject systemische counseling’ als je twee thematische postgraduaten met succes hebt afgelegd.

Postgraduaten binnen systemische counseling

Hogeschool UCLL biedt in samenwerking met de Interactie-Academie onderstaande postgraduaten aan 

Karel de Grote Hogeschool biedt in een gelijkaardig samenwerkingsverband eveneens twee andere postgraduaten aan. 

Campus Sociale School Heverlee

Opgelet: Je schrijft in via Hogeschool UCLL - Campus Sociale School Heverlee, maar de lessen gaan fysiek door bij onze partner: Interactie-Academie VZW – Van Schoonbekestraat 33, B-2018 Antwerpen.

Vlaams opleidingsverlof

De postgraduaten 'Systemisch werken met paren' en 'Samenwerkingsgericht en systemisch werken met gezinnen' werden beide goedgekeurd voor het Vlaams Opleidingsverlof. Meer informatie daarover vind je hieronder.

Systemische counseling, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype