Systemische counseling | UCLL

Postgraduaten systemische counseling

Een traject van postgraduaten

Als je voor het leertraject gaat, kies je één van de twee thematische postgraduaten. Ieder postgraduaat focust op een duidelijk en afgebakend toepassingsgebied: werken met volwassenenproblematiek en partnerrelatiemoeilijkheden of met gezinsmoeilijkheden. Welke opleiding je volgt is afhankelijk van jouw werkpraktijk, de deelcompetenties die je wenst te ontwikkelen en je interesses.

Wie geen interesse heeft in het leertraject, kan er ook voor kiezen om een postgraduaat afzonderlijk te volgen.

Wie voor het leertraject Systemische counseling gaat en het postgraduaat gevolgd heeft, die volgt het tweede specialisatiejaar. Het derde jaar is het postgraduaat ‘Finalisatie leertraject in de systemische counseling’. Dit postgraduaat bestaat uit groepssupervisie en het maken van een eindwerk, met als doel de integratie van theorie, methoden en je eigen stijl als counselor. Alle opleidingen gaan door in de Interactie Academie te Antwerpen.

(Dit postgraduaat Finalisatie wordt in academiejaar 2023-2024 een laatste keer georganiseerd door UCLL.)

Postgraduaten binnen systemische counseling

Hogeschool UCLL biedt in samenwerking met de Interactie-Academie onderstaande postgraduaten aan 

Campus Sociale School Heverlee

Opgelet: Je schrijft in via Hogeschool UCLL - Campus Sociale School Heverlee, maar de lessen gaan fysiek door bij onze partner: Interactie-Academie VZW – Van Schoonbekestraat 33, B-2018 Antwerpen.

Vlaams opleidingsverlof

De postgraduaten 'Samenwerkingsgericht en systemisch werken met individuele cliënten en paren' en 'Samenwerkingsgericht en systemisch werken met gezinnen' werden beide goedgekeurd voor het Vlaams Opleidingsverlof. Meer informatie daarover vind je hieronder.

Systemische counseling, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype