Afstandstraject Toegepaste Informatica | UCLL

Over het afstandstraject

De afstandsopleiding van de Bachelor Toegepaste Informatica geeft je op vier jaar tijd een brede basis in IT. De focus ligt op op eigen tempo materiaal te verwerken. Die zelfstudie wordt mogelijk gemaakt door optimaal gebruik van aangepast leermateriaal en door sterke coaching van de lectoren.

Let op: deze pagina is gefocust op de lessengids. Ontdek meer over de bachelor via onderstaande knop.

Studieprogramma Toegepaste Informatica

Over het programma

Je maakt samen met de andere studenten van Toegepaste informatica via de combo van theorie en praktische voorbeelden al in je eerste jaar kennis met alle relevante aspecten van IT voor je carrière zoals Programmeren in Python, Database beheer en business basics.

Fase 1 Openvouwen
Fase 2 Openvouwen
Fase 3 Openvouwen
Fase 3 Openvouwen

Vrijstellingen

Vragen over vrijstellingen?  Neem contact op met een van onze studietrajectcoaches. Om je snel op weg te kunnen helpen, kies je voor de letter die overeenkomt met de eerste letter van je achternaam:

Tot binnenkort? 

OP MAAT VOOR GEMOTIVEERDE PLANNERS

Let op: deze studie-optie vraagt heel wat zelfdiscipline maar laat wel toe zelf te kiezen wanneer en waar je aan een bepaald vak werkt. Je krijgt net zoals in de andere bachelors ondersteuning van onze ervaren ITdocenten. Je kan bovendien met deze opleiding starten op verschillende momenten doorheen het jaar.

EEN TOEKOMST IN DE INNOVERENDE IT-WERELD

Zie je die uitdaging volledig zitten? Dan opent binnenkort de virtuele deur naar heel wat meer dan enkel bits and bytes. Je krijgt net als in de dagopleiding naast een brede basis in IT ook toegang tot een groot aanbod aan specialisatiemogelijkheden. In deze opleiding transformeer je jezelf in een hands-on informaticus die onmiddellijk inzetbaar is in de innoverende IT-wereld.

Jouw projecten met experts

Onze Moving Minds genieten mee van de bevindingen, het onderzoek en de expertise van ons R&E-Team. Dat toont zich onder meer in het VODO-principede vervlechting van onderzoek, dienstverlening en onderwijs.

De troeven uitgelicht

Praktijkgericht

Je krijgt een theoretische basis, maar je leert vooral door te doen.  Je  wordt dus ook betrokken in lopende onderzoeksprojecten - die mooi op je cv staan! 

Op jouw maat mét persoonlijke begeleiding

Afgestemd op wat jij nodig hebt.  Enthousiaste docenten en betrokken studiebegeleiders loodsen je door je digitale parcours. 

Internationale ervaring

In de les zitten is maar een klein deel van wat Moving Minds doen. Ze verschuiven hun blik via projecten, onderzoek, stage en/of internationale uitwisselingen.  Samen met bedrijven en organisaties, gaan ze op zoek naar nieuwe kansen.

100% jobzekerheid

Een diploma in TI geeft je een vrijgeleide naar heel wat jobs, meteen nadat je bent afgestudeerd. Wil je liever verder studeren? Ook dat is geen enkel probleem.

Onze studenten en alumni aan het woord

Zo gepassioneerd door wat je leert bij ons dat je je kennis wil doorgeven aan wie in jouw voetsporen treedt? Onze lector - en alumnus - Serhat deed het! Bekijk de video en lees via onderstaande link nog meer verhalen, projecten en getuigenissen van studenten van de richting toegepaste informatica

Campus

Je kan de Bachelor toegepaste informatica volgen op Campus Proximus, Heverlee. 

Aan de slag met je diploma

Dit diploma biedt 100% jobzekerheid met een brede waaier aan mogelijke jobs in IT. Je kan kiezen voor een functie achter de schermen of eentje dichtbij klanten of als deel van het management.

De meeste van die jobs zijn niet gebonden aan tijd of locatie, wat een grote troef kan zijn bij het combineren van je professionele loopbaan met je privéleven. Zin om aan de slag te gaan als:

  • Software Developer,
  • Business Analyst
  • System Administrator
  • IT Consultant
  • Data engineer
  • ...

Verder studeren na je bachelor

Bij UCLL

Met een bachelordiploma van UC Leuven-Limburg kun je twee dingen doen: meteen aan de slag of verder studeren. Neem een kijkje bij de bachelor-na-bacheloropleidingen en postgraduaten van UC Leuven-Limburg.

Aan de universiteit

Je kan ook voor een master gaan aan een universiteit na een verkorte bachelor of een schakeljaar. Start je zoektocht in de databank overstapmogelijkheden van de Associatie KU Leuven. Hieronder vind je een aantal van de opties met richtingen waar je heen kan na een schakeljaar

Afstandstraject Toegepaste Informatica, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: