Overslaan en naar de inhoud gaan

health care management- campus proximus heverlee (medical management assistant)

In de afstudeerrichting Health care management kun je je medische interesse én je organisatietalent helemaal ontplooien. Ook leer je vlot werken met de meest courante softwarepakketten. Dankzij de aandacht voor medische opleidingsonderdelen word je een gewaardeerde aanwinst in (para)medische organisaties, zowel in de profit als de non-profitsector.

wie ben je?

Je bent geboeid door de medische, farmaceutische of de zorgsector. Je leert graag werken met nieuwe softwaretoepassingen of health apps. Ben je graag met mensen bezig en wil je weten hoe je best communiceert met patiënten? Dan zit je goed.

“Door de praktijkgerichte lessen en de stage word je goed voorbereid op je job. Er heerst ook een leuke sfeer in de lessen. Er staat altijd iemand voor je klaar: dat geeft een groot gevoel van steun.”

– Caroline Schollen, student –

wat word je?

Je bent het kloppende hart van een medische dienst. Artsen, patiënten en collega’s kunnen bij jou terecht. Goed om weten: opgeleide mensen zoals jij zijn uiterst gegeerd! Je hebt dus zo een job te pakken.

Onze studenten deden een onderzoek naar de future proof Medical Management Assistant, met dit resultaat:

Studieprogramma

stap 1: fundamenten leggen en keuzes maken

In de eerste fase verwerf je de noodzakelijke basis voor je verdere opleiding. Je krijgt een doorgedreven taaltraining,  je leert efficiënt werken met een tekstverwerkingspakket en hoe je documenten en agenda’s kan beheren. Daarnaast verwerf je de nodige juridische – en economische kennis. Je maakt ook kennis met het werkveld via een veertiendaags project en een observatiestage. Je maakt kennis met de medische wereld via de vakken psychologie, anatomie en fysiologie.

stap 2: specialiseren en toepassen

In de tweede fase liggen de accenten meer op medische thema’s en situaties en ligt de focus op office management in de gezondheidssector. Uiteraard specialiseer je je verder in zakelijke communicatie. Door bedrijfsbezoeken, gastsprekers en een internationale week @home of in het buitenland krijg je nog beter zicht op het beroep en het werkveld.

stap 3: op eigen benen

Tijdens de derde opleidingsfase ga je nog actiever aan de slag als meertalige communicator in de zorgsector.  Het project Bedrijfscommunicatieve vaardigheden i.s.m. native speakers scherpt je telefoonskills aan. Je krijgt een training in solliciteren. Daarnaast organiseer je voor een externe opdrachtgever een zakelijk of medisch evenement. Je loopt stage in de zorgsector en met het schrijven van een scriptie toon je aan dat je onderzoeksvaardig bent.

vooruitblik programma • academiejaar 2020-2021 

Elke vooruitblik voor academiejaar 2020-2021 is onder voorbehoud van wijzigingen.

fase 1 fase 2 fase 3

 

huidig programma • academiejaar 2019-2020

fase 1fase 2fase 3 

stages en projecten

Vanaf de eerste fase krijg je een veertiendaags project en een observatiestage voorgeschoteld. Je staat dus meteen met je voeten in de praktijk. Zo weet je meteen waar deze opleiding je naartoe brengt.

In de tweede fase voer je in het kader van gezondheidspsychologie een onderzoek uit om je onderzoeksvaardigheden aan te scherpen.

In de derde fase tenslotte krijg je er een echte organisatieopdracht bovenop en je sluit af met een binnen- of buitenlandse stage en scriptie.

Ook je engagement voor de studentenwerking kun je via studentenparticipatie omzetten in studiepunten.

 

enkele scriptieprojecten