Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Secundair Onderwijs:

extra onderwijsbevoegdheid

nederlands niet-thuistaal

Je kan in één academiejaar een extra onderwijsbevoegdheid NT2 op campus Hertogstraat behalen. Hiermee kan je Nederlands aan anderstaligen geven in een OKAN-klas. Het basisstudietraject omvat 45 studiepunten (vrijstellingen voor leraren Nederlands). De opleiding is praktijkgericht en wetenschappelijk onderbouwd. Naast een grondige verdieping in didactiek rond onthaal- en taalversterkend onderwijs loop je stage in het brede werkveld van een NT2-leraar. Check de ECTS-fiche.

Wie zich graag breder oriënteert in meertalige didactiek of een rol wil opnemen als taalcoördinator en expert in meertaligheid op school, kan het volledige programma (60 studiepunten) van de banaba Meertalig Onderwijs opnemen. Zo verwerf je niet alleen de extra onderwijsbevoegdheid, maar ook een tweede bachelordiploma.

 

andere vakken

Alle andere onderwijsvakken uit het aanbod van de dagopleiding kan je ook als extra onderwijsbevoegdheid volgen en op één jaar afronden.

 

werken en studeren

Wil je nog een extra onderwijsbevoegdheid behalen terwijl je overdag werkt? De avondopleiding in Diepenbeek biedt 6 onderwijsvakken aan: biologie, Engels, Frans, Nederlands, project algemene vakken en wiskunde. Daarnaast kan je het onderwijsvak islamitische godsdienst op woensdagmiddag en/of zaterdagvoormiddag  volgen. Ook project kunstvakken is combineerbaar met een job. Een extra lesbevoegdheid kan je in het avondonderwijs op minimum 2 jaar afronden.

meer info