Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

Maatschappelijk werk

Een maatschappelijk werker gelooft in de groeikrachten van mens en samenleving.  Wie minder kansen krijgt reikt de maatschappelijk werker informatie, advies, dienstverlening en psychosociale hulp aan. Het kan gaan om sociale, psychische, materiële of financiële problemen. Jij gaat op zoek naar dieper liggende aanleidingen voor on-welzijn en je treedt op in de preventie of aanpak van situaties.

Daarenboven signaleer je knelpunten en maak je beleidsmensen attent op structurele problemen. Als spilfiguur neem je vaak de regie op wanneer verschillende hulp- en dienstverlenende partijen betrokken zijn.

wat word je na deze opleiding

Met de Professionele Bachelor Sociaal Werk afstudeerrichting Maatschappelijk werk ligt de wereld aan jouw voeten. Hieronder is een greep uit de jobtitels die verwant zijn met deze opleiding. Voer ze gerust eens in op een aantal vacaturesites om de vele mogelijkheden te ontdekken: 

  • maatschappelijk werker
  • consulent welzijnswerk
  • juridisch hulpverlener en bemiddelaar

Studieprogramma

Voor heel de bachelor Sociaal Werk is fase 1 van de opleiding voor elke student quasi hetzelfde. In fase 2 en 3 word je steeds meer opgeleid in kader van en vertrouwd met de afstudeerrichting waar je aan het begin van je studie voor koos. In dit geval is dat maatschappelijk werk. Benieuwd wat er op het programma staat in fase 2 en fase 3 van je opleiding? Bekijk het in detail in de tabel onderaan!

Wegens een constante zoektocht naar innovatie en verbetering worden de studieprogramma's voor fase 2 en 3 momenteel nog gefinaliseerd en geoptimaliseerd. Kom binnenkort dus zeker nog eens terug naar deze pagina, we doen ons best om ze zo snel mogelijk online te krijgen!

Bekijk hier het studieprograma van de afstudeerrichting Maatschappelijk Werk:

Studieprogramma

Bekijk ons filmpje!

Meer info en inschrijven

Interesse in getuigenissen, vervolgopleidingen, internationalisering? Klik dan op de bijhorende titels in het navigatiemenu links op deze pagina.

Ben je overtuigd of heb je nog vragen? Klik dan op de knop onderaan, daar vind je de weg naar onze inschrijvingen of de contactpersonen die ongetwijfeld jouw vragen kunnen beantwoorden.

klik hier voor meer info en inschrijven