Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Sociaal werk:

sociaal-cultureel werk

De sociaal-cultureel werker wil de banden tussen mens, groep en samenleving versterken. Sociale leerprocessen in gang zetten, de participatie van mensen aan cultuur maar ook het beleid stimuleren en mensen sensibiliseren en activeren, zijn jouw kernopdrachten.

Haal je organisatietalent, teamspirit en enthousiasme al maar naar boven want jij zal mensen doen schitteren. In de eerste plaats, stijg je echter uit boven jezelf!

Wat word je na deze opleiding

Met de Professionele Bachelor Sociaal Werk afstudeerrichting sociaal-cultureel werk ligt de wereld aan jouw voeten. Hieronder is een greep uit de jobtitels die verwant zijn met deze opleiding. Voer ze gerust eens in op een aantal vacaturesites om de vele mogelijkheden te ontdekken: 

  • Coördinator sociocultureel werk
  • Sociocultureel werker
  • Begeleider activiteiten dagelijks leven
  • Begeleider culturele en recreatieve activiteiten
  • Begeleider recreatieve activiteiten voor kinderen en jongeren

Studieprogramma

Voor heel de bachelor Sociaal Werk is fase 1 van de opleiding voor elke student quasi hetzelfde. In fase 2 en 3 word je steeds meer opgeleid in kader van en vertrouwd met de afstudeerrichting waar je aan het begin van je studie voor koos. In dit geval is dat sociaal-cultureel werk. Benieuwd wat er op het programma staat in fase 2 en fase 3 van je opleiding? Bekijk het in detail in de tabel onderaan!

Wegens een constante zoektocht naar innovatie en verbetering worden de studieprogramma's voor fase 2 en 3 momenteel nog gefinaliseerd en geoptimaliseerd. Kom binnenkort dus zeker nog eens terug naar deze pagina, we doen ons best om ze zo snel mogelijk online te krijgen!

Bekijk hier het studieprogramma voor de afstudeerrichting Sociaal-Cultureel Werk:

Studieprogramma

Bekijk ons filmpje!

Meer info en inschrijven

Interesse in getuigenissen, vervolgopleidingen, internationalisering? Klik dan op de bijhorende titels in het navigatiemenu links op deze pagina.

Ben je overtuigd of heb je nog vragen? Klik dan op de knop onderaan, daar vind je de weg naar onze inschrijvingen of de contactpersonen die ongetwijfeld jouw vragen kunnen beantwoorden.

klik hier voor meer info en inschrijven