Overslaan en naar de inhoud gaan

Accounting administration Diepenbeek
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Accounting administration Diepenbeek graduaat:

wie ben ik?

Ben je geboeid door cijfers, beurs- en geldzaken? Wil je een belangrijke schakel vormen in het financieel en economisch beleid van een onderneming ? Kan je punctueel werken en heb je een gezonde dosis doorzettingsvermogen? Dan staat het behalen van het diploma graduaat in Accounting Administration zeker op je “bucket list”.

Met deze graduaatsopleiding Accounting Administration richt UCLL zich tot jou: wil je graag een bedrijfseconomische opleiding volgen én is een praktijkgerichte opleiding met een stevige theoretische basis dé manier voor jou om te leren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het graduaatsniveau in het Hoger Onderwijs is niet nieuw, maar dat je deze opleidingen nu ook in de hogescholen kan volgen is wel een nieuw gegeven. Hierdoor word je een volwaardige hogeschoolstudent.

wat word ik?

De opleiding graduaat in Accountancy Administration leidt  je op tot een allround medewerker die ingezet kan worden op administratief, financieel, fiscaal en boekhoudkundig vlak.
Bij het uitwerken van het opleidingsprogramma werd er rekening gehouden met wat het werkveld verwacht van iemand die een graduaatsdiploma heeft. Door de wijziging van de dienstverlening in boekhoudkantoren en de toenemende automatisering in de sector worden er andere competenties dan vroeger verwacht.
Deze competenties hebben we dus verwerkt in de opleiding, waardoor we graduaten zullen afleveren, die voldoen aan de eisen op de arbeidsmarkt.

Je kan met je diploma aan de slag gaan in specifieke accountancy-bedrijven of in financiële diensten van bedrijven of organisaties. Je bent in staat om binnen een bedrijf financiële gegevens te verzamelen en correct te verwerken  tot bruikbare informatie voor de leiding van de onderneming, zodat het bedrijf kan voldoen aan al haar interne en externe administratieve verplichtingen.

Deze graduaatsopleiding is erkend door het Instituut van de Belastingadviseurs en Accountants. Hierdoor kan je met dit diploma de stage aanvatten indien je je wenst te vestigen als tax accountant.

aanbod

Je leert de boekhoudkundige flow toepassen met behulp van tools en rekening houdend met de vereiste wettelijke bepalingen.
Je kan de fiscale en parafiscale wetgeving toepassen en de nodige output uit de boekhouding genereren om de aangiftes te doen. Je kent de administratieve vereisten voor het beheer van personeelsdossiers binnen het bedrijf.

Onze afgestudeerden zijn communicatief en kunnen presenteren en communiceren met interne en externe klanten. Ze beheersen hiervoor de nodige office tools, boekhoudpakketten en administratief ondersteunende programma’s en zijn punctueel. Ze kunnen rapporten op maat maken en hier analyses op uitvoeren. Ze volgen het verzekeringsdossier van een bedrijf op.

 We bereiden je voor op functioneren in multidisciplinaire en interculturele teams. Een professionele houding is belangrijk en de onmisbare ‘soft skills’ worden aangebracht. De nodige aandacht wordt besteed aan projectmatig werken in groep.

Je leert hoe je levenslang kan blijven leren en je continu verder kan professionaliseren. Je krijgt inzicht in wat jouw rol en de rol van anderen is in het bedrijf.

Om al deze doelstellingen te verwezenlijken, bieden we je een opleiding aan van 120 studiepunten, die je in een voltijds traject gespreid over 4 semesters kan afwerken. Elk semester omvat dan 30 studiepunten. De helft van de opleiding (60 studiepunten) bestaat uit werkplekleren. Dit betekent dat je zelf aan de slag gaat met wat je geleerd hebt in de lessen, hetzij in een gesimuleerde arbeidssituatie (bijvoorbeeld in een virtueel kantoor), hetzij in een reële arbeidssituatie (een werkplek). De belangrijkste theoretische modules worden bovendien gekoppeld aan ‘skills labs’ waarin je het geleerde dadelijk leert toe te passen. Op die manier maken we de opleiding zo praktijkgericht mogelijk.

je graduaatsdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in  het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting ‘Accountancy-Fiscaliteit’ te behalen.

 
Instappen in deze opleiding kan het hele jaar door. De studietrajectcoach bekijkt graag met jou welke OPO’s je nog kan opnemen eens het academiejaar gestart is.