Overslaan en naar de inhoud gaan

Accounting administration Diepenbeek
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Accounting administration Diepenbeek graduaat:

gRADUAAT ACCOUNTING ADMINISTRATION

 

programma getuigenis campus

Persoon die berekeningen maakt.

Een hedendaagse boekhouder kan en doet meer dan het indienen van allerlei aangiftes.

Wat zoal?

 •  helder  rapporteren
 • bruikbare adviezen geven
 • analyses en doelgerichte controles uitvoeren
 • werken met de softwarepakketten
 • ...
   

Wij coachen en begeleiden je zodat je er volledig klaar voor bent!  De inhoud van deze opleiding is dan ook gebaseerd op de noden van het werkveld. Je mag dat best letterlijk nemen : we hebben overlegd met mogelijke toekomstige werkgevers, zodat je er na je studies met open armen verwelkomd wordt.

Je leert hands-on de boekhoudkundige flow toepassen m.b.v. tools terwijl je rekening houdt met de vereiste wettelijke bepalingen.

wie ben je nu?

 • Je bent geboeid door cijfers, beurs- en geldzaken.
 • Je bent iemand die graag een belangrijke schakel wil vormen in het financieel en economisch beleid van een onderneming.

Dan staat het behalen van het diploma graduaat in Accounting Administration zeker op je “bucket list”.

Wat kan je worden met dit diploma?

De opleiding graduaat in Accountancy Administration leidt  je op tot een allround medewerker die ingezet kan worden op administratief, financieel, fiscaal en boekhoudkundig vlak.

Bij het uitwerken van het opleidingsprogramma werd er rekening gehouden met wat het werkveld verwacht van iemand die een graduaatsdiploma heeft. Door de wijziging van de dienstverlening in boekhoudkantoren en de toenemende automatisering in de sector worden er andere competenties dan vroeger verwacht.
Deze competenties hebben we dus verwerkt in de opleiding, waardoor we graduaten  afleveren, die voldoen aan de eisen op de arbeidsmarkt.

Je kan met je diploma aan de slag gaan in specifieke accountancybedrijven of in financiële diensten van bedrijven of organisaties. Je bent in staat om binnen een bedrijf financiële gegevens te verzamelen en correct te verwerken  tot bruikbare informatie voor de leiding van de onderneming, zodat het bedrijf kan voldoen aan al haar interne en externe administratieve verplichtingen.

Deze graduaatsopleiding is erkend door het Instituut van de Belastingadviseurs en Accountants. Hierdoor kan je met dit diploma de stage aanvatten indien je je wenst te vestigen als tax accountant.

Wat zal je kunnen?

Hard skills

 

Je  kan na deze opleiding

 • de boekhoudkundige flow toepassen met behulp van hedendaagse tools
 • moeiteloos  fiscale en parafiscale wetgeving toepassen
 • de nodige output uit de boekhouding genereren om aangiftes te doen
 • administratieve vereisten voor het beheer van personeelsdossiers in orde brengen

 

Soft skills

Onze afgestudeerden...

 • zijn communicatief: ze kunnen presenteren en communiceren met interne en externe klanten
 • beheersen de nodige office tools, boekhoudpakketten en administratief ondersteunende programma’s
 • zijn punctueel
 •  kunnen rapporten op maat maken en hier analyses op uitvoeren
 • volgen het verzekeringsdossier van een bedrijf op.

 We bereiden je voor op functioneren in multidisciplinaire en interculturele teams. Een professionele houding is belangrijk en de onmisbare ‘soft skills’ worden aangebracht. De nodige aandacht wordt besteed aan projectmatig werken in groep.

 

Levenslang leren

 • Je leert hoe je steeds mee kan blijven met de nieuwste technieken en je continu verder kan professionaliseren.
 • Je krijgt inzicht in wat jouw rol en de rol van anderen is in het bedrijf.

 

Wat zit er nu eigenlijk in die 120 studiepunten?

Om al deze doelstellingen te verwezenlijken, volg je een opleiding  van 120 studiepunten, die je in een voltijds traject gespreid over 4 semesters kan afwerken. Elk semester omvat dan 30 studiepunten. 

De helft van de opleiding (60 studiepunten) bestaat uit werkplekleren. Dit betekent dat je zelf aan de slag gaat met wat je geleerd hebt in de lessen, hetzij in een gesimuleerde arbeidssituatie (bijvoorbeeld in een virtueel kantoor), hetzij in een reële arbeidssituatie (een werkplek). 

De belangrijkste theoretische modules worden bovendien gekoppeld aan ‘skills labs’ waarin je het geleerde meteen leert toe te passen. Op die manier is  de opleiding zo praktijkgericht mogelijk.

Instappen in deze opleiding kan het hele jaar door. De studietrajectcoach   els.goethals [at] ucll.be (Els Goethals)  bekijkt graag met jou welke OPO’s je nog kan opnemen eens het academiejaar gestart is.
 

*Momenteel bekijk je het Diepenbeekse programma. Je kan alles over het curriculum van Leuven  hier  vinden!

 

hilde.bottu [at] ucll.be (vragen? stuur ons een mailtje! )