Overslaan en naar de inhoud gaan

Accounting administration Heverlee
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Accounting administration Heverlee graduaat:

boekhouden is veel meer dan je denkt

Je leert hands-on de boekhoudkundige flow toepassen m.b.v. tools rekening houdend met de vereiste wettelijke bepalingen. Je kan de fiscale wetgeving toepassen en de nodige output uit de boekhouding genereren om de aangiftes te doen.

Je taken als boekhouder beperken zich echter al enige tijd niet meer tot het louter correct voeren van een boekhouding en het indienen van allerlei aangiftes. Boekhouders moeten tegenwoordig ook helder kunnen rapporteren, bruikbare adviezen geven, analyses en doelgerichte controles uitvoeren. De opleiding speelt hierop in. Ook actuele evoluties staan op het programma.

geen boekhouden zonder ict

Je beheerst de nodige tools (office tools, boekhoudpakketten en administratief ondersteunende software) die nodig zijn voor het voeren van een moderne boekhouding.

niet uit boeken, maar uit de praktijk

Van bij de start ga je onmiddellijk aan de slag en gebruik je de opgedane kennis in concrete praktijksituaties. Dit in een gesimuleerde arbeidssituatie (bv. in een virtueel kantoor) hetzij in een reële arbeidssituatie (een werkplek). Je zal dus tijdens de opleiding functioneren als een echte boekhouder. Zo leer je ook in teamverband werken en verbeter je je communicatieve vaardigheden.

officiële erkenning

Het Graduaat Accounting Administration is erkend door het IBA (Instituut van de Belastingadviseurs en Accountants). Hierdoor kan je met je diploma de toegangsprocedure voor stage aanvatten indien je je wenst te vestigen als zelfstandige tax accountant.

je graduaatsdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting ‘Accountancy-Fiscaliteit’ te behalen.

 
Instappen in deze opleiding kan het hele jaar door. De studietrajectcoach bekijkt graag met jou welke OPO’s je nog kan opnemen eens het academiejaar gestart is.