Overslaan en naar de inhoud gaan

Transport en Logistiek
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Transport en logistiek graduaat:

wil je werken in de logistieke sector?

Als je interesse hebt in het stroomlijnen van logistieke processen is dit de opleiding voor jou. Na de opleiding kun je in diverse bedrijven of organisaties terecht. Denk daarbij aan logistieke dienstverleners, retailers, productiebedrijven  of  ziekenhuizen. Je signaleert knelpunten, analyseert problemen en voert verbeteringen door. Dit op een praktische wijze met een ‘hands- on’-mentaliteit.

learning by doing

Je werkt tijdens deze opleiding aan realistische praktijkopdrachten. Denk hierbij aan het logistiek verbeteren van een productieproces, het opnieuw inrichten van een magazijn of het organiseren van de distributie van e-commerce leveringen. De logistieke sector wordt gaandeweg je vertrouwd actieterrein.

Drie afstudeerrichtingen: aan jou de keuze

1 dispatcher wegvervoer

Je organiseert en plant de transportwerkzaamheden voor goederenvervoer over de weg. Je volgt hierbij de reglementering en de veiligheidsregels. Je werkt met het oog op kwaliteit (reistijden, kosten, dienstverlening, …).

2 dispatcher luchtvracht

Je organiseert en plant de transportwerkzaamheden voor goederenvervoer via het luchtverkeer. Dit zowel op het gebied van import als op het gebied van export, in internationaal luchttransport en met partners en instanties die hierbij komen kijken. Je behandelt de bestellingen voor goederenvervoer via luchttransport volgens de opdrachten van de klant en maakt hiervoor het dossier met de nodige documenten op.

3 magazijnbeheer

Je plant, organiseert en controleert de logistieke activiteiten (ontvangst, opslag, voorbereiding van orders, bevoorrading, verzending van goederen, retour van producten, …) van een site (logistiek platform, productie-eenheid, …) of van een dienst. Je houdt hierbij rekening met de eisen (termijn, kwaliteit, kostprijs, …), de reglementering en de hygiëne- en veiligheidsregels.

je graduaatsdiploma op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in   het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject een Professionele Bachelor Bedrijfsmanagement, afstudeerrichting ‘Logistiek management’ te behalen.

 
Instappen in deze opleiding kan het hele jaar door. De studietrajectcoach bekijkt graag met jou welke OPO’s je nog kan opnemen eens het academiejaar gestart is.