Overslaan en naar de inhoud gaan

Transport en Logistiek
Graduaat

U bent hier

Eerstvolgend infomoment Transport en logistiek graduaat:

graduaat transport en logistiek

Dispatchers en schermen

Als je interesse hebt in het stroomlijnen van logistieke processen is dit de opleiding voor jou!

Na de opleiding kan je in diverse bedrijven of organisaties terecht. Denk daarbij aan logistieke dienstverleners, retailers, productiebedrijven  of  ziekenhuizen.

Je signaleert knelpunten, analyseert problemen en voert verbeteringen door. Dit op een praktische wijze met een ‘hands- on’-mentaliteit.

learning by doing

 

Je werkt tijdens deze opleiding aan praktijkopdrachten.


Denk hierbij aan;

  •  een productieproces logistiek verbeteren
  • een magazijn  opnieuw inrichten
  • de distributie van e-commerce leveringen organiseren

De logistieke sector wordt jouw speelveld.  In de eerste fase  maak je kennis met drie takken van de logistieke sector. Daarna is de keuze aan jou!

dispatcher wegvervoer

Je organiseert en plant de transportwerkzaamheden voor goederenvervoer over de weg. Je volgt hierbij de reglementering en de veiligheidsregels. Je werkt met het oog op kwaliteit (reistijden, kosten, dienstverlening, …).

dispatcher luchtvracht

Je organiseert en plant de transportwerkzaamheden voor goederenvervoer via het luchtverkeer. Dit zowel op het gebied van import als op het gebied van export, in internationaal luchttransport en met partners en instanties die hierbij komen kijken. Je behandelt de bestellingen voor goederenvervoer via luchttransport volgens de opdrachten van de klant en maakt hiervoor het dossier met de nodige documenten op.

magazijnbeheer

Je plant, organiseert en controleert de logistieke activiteiten (ontvangst, opslag, voorbereiding van orders, bevoorrading, verzending van goederen, retour van producten, …) van een site (logistiek platform, productie-eenheid, …) of van een dienst. Je houdt hierbij rekening met de eisen (termijn, kwaliteit, kostprijs, …), de reglementering en de hygiëne- en veiligheidsregels.

Magazijnbeheerder