Transport en logistiek | UCLL

Graduaat transport en logistiek

Als je interesse hebt in het stroomlijnen van logistieke processen is dit de opleiding voor jou!

Je signaleert knelpunten, analyseert problemen en voert verbeteringen door. Dit op een praktische wijze met een ‘hands- on’-mentaliteit.

Learning by doing

Je werkt tijdens deze opleiding aan praktijkopdrachten. Denk hierbij aan;

 •  een productieproces logistiek verbeteren
 • een magazijn  opnieuw inrichten
 • de distributie van e-commerce leveringen organiseren

De logistieke sector wordt jouw speelveld.  In de eerste fase  maak je kennis met drie takken van de logistieke sector. Daarna is de keuze aan jou!

Studieprogramma

Het Graduaat Transport en Logistiek  omvat 120SP en wordt aangeboden in een tweejarig dagtraject. Onderstaand programma geldt voor het huidige academiejaar.

Algemeen studieprogramma (fase 1) Openvouwen
Algemeen studieprogramma (fase 2) Openvouwen

Wil je meer lezen over de vakken? Check de ECTS-fiches (vakkengids).

Vrijstellingen

Indien je de vakinhoud volgens jou al eerder in een gelijkaardige opleiding (gedeeltelijk) hebt gevolgd in hoger onderwijs, kan je ook navragen of je vrijstellingen kan krijgen.

Mogelijke vrijstellingen bespreek je met de trajectcoach van de opleiding. Voor het graduaat Transport en Logistiek is dat: Ilse van Hoeck

Voorkennis & inschrijving

Je hoeft geen specifieke voorkennis te hebben om aan de slag te gaan. 

Er is geen inschrijfdeadline, al zijn de lessen reeds gestart. Indien je je inschrijft rond half oktober, zal je  mogelijk een aantal vakken niet in het geplande jaar van het modeltraject kunnen opnemen. Vraag dit na bij je trajectcoach!

  Afstudeerrichtingen

  Na je algemene basis in het eerste jaar, kies je in je tweede jaar voor de afstudeerrichting die het best aansluit bij jouw droomjob:

  Verhalen

  Studenten aan het woord

  We vroegen onze studenten naar hun mening over de opleiding. Benieuwd? Bekijk de video!

  Transport en logistiek is een bloeiend en boeiend vakgebied, waar logica en dynamiek de norm zijn. De dag van vandaag wint het alleen maar aan belang. En wanneer je hier buiten wandelt, diploma in hand, is de wereld jouw speeltuin. Daarom heb ik – als werkstudent - voor deze opleiding gekozen.

  Fergus Temmerman

  Hoe ziet een les eruit?

  Benieuwd naar hoe de lessen vormgegeven worden en wat je mag verwachten als taken en opbouw? We vroegen aan een van je toekomstige lectoren hoe de lessen worden aangepakt in het graduaat Transport en Logistiek.

  Campus Hertogstraat

  Campus Hertogstraat wordt vanaf academiejaar 2023-2024 de nieuwe thuisbasis van deze opleiding! Lees er hier meer over.

  Je graduaat op zak!

  Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Of om bij UCLL via een vervolgtraject Bachelor Bedrijfsmanagement, Afstudeerrichting Supply Chain Management te behalen.

  Transport en logistiek, iets voor jou?

  Opleiding te volgen op
  Opleidingstype
  Eerstvolgende infodag

  Kwaliteitszorg

  Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
  Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

  Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: