Transport en logistiek | UCLL

Graduaat transport en logistiek

Als je interesse hebt in het stroomlijnen van logistieke processen is dit de opleiding voor jou!

Je signaleert knelpunten, analyseert problemen en voert verbeteringen door. Dit op een praktische wijze met een ‘hands- on’-mentaliteit.

Learning by doing

Je werkt tijdens deze opleiding aan praktijkopdrachten. Denk hierbij aan;

  •  een productieproces logistiek verbeteren
  • een magazijn  opnieuw inrichten
  • de distributie van e-commerce leveringen organiseren

De logistieke sector wordt jouw speelveld.  In de eerste fase  maak je kennis met drie takken van de logistieke sector. Daarna is de keuze aan jou!

Ik heb tijdens het werkplekleren zelfstandig kunnen werken in een ontspannen sfeer, waardoor het een leerrijke en aangename periode was. De collega’s waren altijd bereid om een woordje uitleg te geven. Ik voelde me echt betrokken bij de planners en de dispatchers.

Ine de Neve,
Alumna Transport & Logistiek, volgt nu het vervolgtraject  PBA Supply Chain Management

Jouw ideale match

  • Je hebt interesse in hoe producten van de plaats van productie jouw huis in geraken.
  • Een job waar je vlot internationaal werkt in het Engels zie je volledig zitten.
  • Je bent sterk in organiseren en plannen 
  • Je praat graag met mensen – IRL of niet.
  • Je bent geboeid door logistieke processen.

Studieprogramma

Het Graduaat Transport en Logistiek  omvat 120SP en wordt aangeboden in een tweejarig dagtraject. Onderstaand programma geldt voor het huidige academiejaar.

FASE 1 Openvouwen
FASE 2 Openvouwen

Wil je meer lezen over de vakken? Check de ECTS-fiches (vakkengids).

Vrijstellingen

Indien je de vakinhoud volgens jou al eerder in een gelijkaardige opleiding (gedeeltelijk) hebt gevolgd in hoger onderwijs, kan je ook navragen of je vrijstellingen kan krijgen.

Mogelijke vrijstellingen bespreek je met de trajectcoach van de opleiding. Voor het graduaat Transport en Logistiek is dat: Ilse van Hoeck

Voorkennis & inschrijving

Je hoeft geen specifieke voorkennis te hebben om aan de slag te gaan. 

Er is geen inschrijfdeadline, al zijn de lessen reeds gestart. Indien je je inschrijft rond half oktober, zal je  mogelijk een aantal vakken niet in het geplande jaar van het modeltraject kunnen opnemen. Vraag dit na bij je trajectcoach!

Afstudeerrichtingen

Na je algemene basis in het eerste jaar, kies je in je tweede jaar voor de afstudeerrichting die het best aansluit bij jouw droomjob:

Verhalen

Studenten aan het woord

We vroegen onze studenten naar hun mening over de opleiding. Benieuwd? Bekijk de video!

Binnen deze opleiding deed ik werkplekleren bij Ninatrans waar ik samenwerkte met een van de dispatchers. Het was onze taak om vrachtwagens op te volgen en oplossingen te vinden voor problemen die zich voordoen tijdens het transport. Ik heb veel geleerd over dispatching en hun uitgebreid TMS-systeem. Ik kon ook veel van de kennis die we in de les hadden verworven onmiddellijk toepassen!

Jules Holeman
Alumnus

Hoe ziet een les eruit?

Benieuwd naar hoe de lessen vormgegeven worden en wat je mag verwachten als taken en opbouw? We vroegen aan een van je toekomstige lectoren hoe de lessen worden aangepakt in het graduaat Transport en Logistiek.

Transport en logistiek is een bloeiend en boeiend vakgebied, waar logica en dynamiek de norm zijn. De dag van vandaag wint het alleen maar aan belang.

Fergus Temmerman

Campus Hertogstraat

Campus Hertogstraat wordt vanaf academiejaar 2023-2024 de nieuwe thuisbasis van deze opleiding! Lees er hier meer over.

Je graduaat op zak!

Dan ben je klaar voor een boeiende en uitdagende job in het bedrijfsleven. Na de opleiding kan je als logistiek medewerker of magazijnbeheerder in diverse bedrijven of organisaties terecht. Denk daarbij aan logistieke dienstverleners, retailers, productiebedrijven of ziekenhuizen.

Wil je liever verder studeren? Dan kan je bij UCLL via een vervolgtraject Bachelor Bedrijfsmanagement, Afstudeerrichting Supply Chain Management te behalen.

Transport en logistiek, iets voor jou?

Opleiding te volgen op
Opleidingstype
Eerstvolgende infodag

Kwaliteitszorg

Hogeschool UCLL staat bekend om de kwaliteit van haar opleidingen. We willen er zeker van zijn dat onze studenten de beste kansen hebben op de arbeidsmarkt.
Meer informatie over onze Kwaliteitszorg

Download de kwaliteitsfiche van deze opleiding: