Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdiep jij je graag in juridische vraagstukken? Hou je ervan om mensen te helpen door problemen te ontrafelen, geschillen op te lossen of te bemiddelen . Dan is rechtspraktijk iets voor jou! De opleiding is erg praktisch: je kunt meteen meedraaien in de beroepspraktijk of je verder specialiseren, bijvoorbeeld door een extra traject financie- en verzekeringswezen, accountancy-fiscaliteit  of een schakelprogramma rechten of criminologie te volgen.

Deze opleiding beantwoordt perfect aan de grote vraag naar paralegals op de arbeidsmarkt. De juridische sector, bedrijven en nationale en internationale organisaties beseffen het maar al te goed:  juridische ondersteuning kan veel tijd en geld besparen. Om klaarheid te krijgen in deze materie groeit dan ook de nood aan paralegals  : net die ruime en praktische kennis van de verschillende rechtstakken maakt hen zo bijzonder …

Volg aan UC Leuven-Limburg deze boeiende opleiding, je krijgt er een degelijke theoretische basis met vergaande input van de praktijk door lectoren die zelf in de beroepspraktijk staan en hun ervaring in de aula binnenbrengen. Via cases, lezingen, projecten, een kijk- en doestage leer je de juridische wereld van binnenuit kennen.

De vraag naar paralegals is bijzonder groot. Of je nu kiest voor een job op een advocatenkantoor bij een gerechtsdeurwaarder of in het notariaat. Of je belangstelling gaat eerder uit naar de griffie van rechtbanken en hoven, je kan rekenen op een geslaagde start van je carrière. Ook in de bedrijfswereld is de opmars van de paralegal niet meer te stuiten. Steeds meer bedrijven en organisaties zoeken en vinden jonge, ambitieuze paralegals. Of wil je graag de belangen verdedigingen van consumenten, huurders of patiënten?  De afstudeerrichting rechtspraktijk is de perfecte voorbereiding.