Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Biomedische laboratoriumtechnologie:

Studenten aan het woord

De goede opleiding en begeleiding van de lectoren van UC Leuven-Limburg heeft ervoor gezorgd dat ik na 3 jaar studeren met glans slaagde en het diploma MLT behaalde. Hierdoor heb ik nu een ruime kennis die ik kan toepassen op de werkvloer zodat ik weet waar ik mee bezig ben. In een labo werken is namelijk niet zomaar een toestel bedienen en er patiëntenstalen mee analyseren. Dankzij UC Leuven-Limburg weet ik nu wat elke test inhoudt en waarvoor deze dient. Zo kan ik, b.v. bij een defect toestel, terugvallen op de oude (manuele) methodes die me aangeleerd zijn op school.

Ik doe iets nuttigs, zelfs al is het nog maar in het prille begin van het onderzoek. Ik heb voor FBT gekozen omdat de vakken in deze afstudeerrichting nauw aansluiten bij mijn belangstelling. Bovendien kun je als FBT’er in het beroepsleven verschillende kanten uit. Je kan in een onderzoekslabo gaan werken zoals ik doe, maar je kan ook naar de industrie of de productie.

In het zesde middeljaar had ik mijn studiekeuze gemaakt, ik zou MLT studeren. Hoewel de weg niet altijd even vlot was, ben ik bij die keuze gebleven. Nu ik afgestudeerd ben, heb ik nog steeds absoluut geen spijt van mijn keuze. Als MLT’er heb je een ruime en diverse keuze aan jobmogelijkheden. Als lab technician vind je altijd wel een uitdaging die bij je past. Zelfs lesgeven is een optie. Sinds kort begeleid ik bijvoorbeeld zelf het practicum ‘Beginselen van de chemie’  aan UCLL. Misschien tot in het labo dus!

Een weekje in Naestved, Denemarken, het was een ervaring die ik zo opnieuw zou doen! Ik kende oorspronkelijk niemand echt met wie ik naar ginder ging, dat is ondertussen wel veranderd. Hoe je elkaar zo op een andere manier leert kennen, het is plezant om mee te maken. Samen op ontdekking in Naestved, de toerist uithangen in Kopenhagen, lekker gaan eten, ... Het project zelf waarvoor we gingen, verliep in het begin wat stroef, maar we hebben er toch heel wat van bijgeleerd, ook toen we het ziekenhuis van Naestved bezochten. Het is tof om te zien hoe ze daar zo anders werken dan hier in België. Puur voor de ervaring zelf, nooit twijfelen en gewoon doen. De kennis die je opdoet en wie je leert kennen is alleen maar een bonus!