Overslaan en naar de inhoud gaan

Studentencoach

De studentencoach is jouw eerste aanspreekpunt. Hij of zij bespreekt met jou je resultaat van de studeervaardigheidstest. Ook volgt de studentencoach samen met jou je studieresultaten op en verwijst je eventueel door naar specifieke hulp.

Trajectcoach

De trajectcoach adviseert jou over  je studietraject samenstellen  en in overleg met de coach stel je dan je individueel studieprogramma samen. Denk je in aanmerking te komen voor vrijstellingen? De trajectcoach maakt je hierin wegwijs.

Studiecoach

De studiecoach doet een groeps- of individueel ondersteuningsaanbod rond studievaardigheden. Houd de aankondigingen van je opleiding in het oog zodat je, indien nodig, dit ondersteuningsaanbod kan gebruiken.

Taalcoach/ taalbureau

Kost  een tekst schrijven je veel moeite? Begrijp je soms niet alle woorden die gebruikt worden in de lessen of examenvragen? Verloopt het lezen van teksten moeizaam? … De taalcoach/ het taalbureau helpt je om je taalvaardigheden verder te ontwikkelen. 

Studentenbegeleiding

Twijfels,  faalangst,  verdriet, al dan niet stoppen met de opleiding … blijf  niet te lang met je kopzorgen zitten en kom langs op de studentendienst (Studentendiensten Leuven, Studentendienst Diest, Studentendiensten Limburg) Zij bieden je een luisterend oor en als je wil, zoeken ze samen met jou naar de gepaste oplossing.

Aanspreekpunt voor studenten met een andere etnisch-culturele achtergrond

In het hoger onderwijs ervaar je soms drempels die het studeren bemoeilijken. Heb je nood aan een gesprek over thema’s zoals culturele waarden en normen, etniciteit, religie, enz.? Merk je dat het aanpassingsproces minder vlot verloopt?

Ben je op zoek naar iemand die je kan coachen en wegwijs kan maken? Als je in Limburg wil studeren kan je een afspraak maken via yasmine.goossens [at] ucll.be . In Leuven en Diest kan je terecht bij de studentendienst van je campus.

Ook je ouders kunnen het aanspreekpunt contacteren met  vragen omtrent studeren in het hoger onderwijs.

Bekijk de video over onze studie- en studentenbegeleiding.