Overslaan en naar de inhoud gaan

Opleiding kleuteronderwijs Diest


'LERAAR WORDEN’ LEER JE NIET UIT EEN BOEK!

Vanaf de eerste lesweken ga je een dag per week aan de slag in de kleuterklas. Je leert de kinderen goed kennen, je leert te kijken naar kleuters. Ondertussen ontdek je hoe een klas functioneert en probeer je zelf dingen uit. In het tweede semester neem je meer en meer de klas over. Zo ontdek je de veelzijdige job van een kleuteronderwijzer. De nadruk ligt op uitproberen, experimenteren en ‘fouten mogen maken’. De mentor van de klas begeleidt je. En jouw coaches helpen je zoeken hoe je verder kan groeien. 

HET GROEILABO 

Bij ons ben je geen nummer! Wekelijks kom je in het groeilabo samen met een kleine groepjes. Je gaat samen op weg, en ontdekt samen met je medestudenten en met je docenten. Je werkt samen ideeën uit, je geeft elkaar feedback en ondersteunt elkaar. Je leert en werkt samen met medestudenten, stap voor stap aan de hand van coaching en uitdagende lessen. Docenten coachen jou heel persoonlijk en van dichtbij.

MEER DAN LESSEN

Je gaat regelmatig op uitstap. Een van de hoogtepunten van het jaar zijn de belevingsdagen. In een klein groepje studenten van het eerste, tweede en derde jaar trekken jullie er op uit of volgen jullie workshops onder leiding van een artiest, kunstenaar of specialist die graag zijn of haar passie met jullie delen.

Studieprogramma

 

heb je al een bachelor- of masterdiploma?

Dan kan je ook nog leraar Kleuteronderwijs  worden, via een verkort dagtraject van 2 jaar in Diest. Heb je al een diploma met onderwijsbevoegdheid, dan verkort je traject tot 1 jaar. 

lees meer over het verkort traject

 

“Wat mij het meest beviel aan de opleiding is de goede ondersteuning. Ik kon altijd met al mijn vragen en bezorgdheden terecht bij de lectoren. Hier ben je niet ‘maar een student’, maar je hebt ook een stem binnen de opleiding. Je wordt serieus genomen.” 

EVELIEN NATENS - OUD-STUDENT