Overslaan en naar de inhoud gaan

Bachelor-na-bachelor Advanced Business Management
Banaba

U bent hier

studenten in de kijker

Cubzz of coffee

Kelvin van den Nieuwenhof en Waut Bruynseels zijn 2 Banaba studenten Management en Ondernemen.

"We ontmoetten elkaar tijdens hun studie Ergotherapie. Daar kwamen ze veel in contact met kinderen die problemen ervaren op fysiek en/of psychisch vlak. We wisten beide toen dat we hierin verandering wilden brengen omdat elke kind een goede start met eerlijke kansen verdient in de maatschappij. Omdat we merkten dat ons hart meer bij het ondernemen ligt, hoopten we op deze manier een verschil te maken en iets moois op te bouwen. We ontmoetten Wouter Cauwenbergh, oprichter van CUBZZ. Het contact verliep meteen goed en we waren vertrokken. We hadden een gemeenschappelijke visie en doel en dat is elk kind kansen bieden. Na lang brainstormen is CUBZZ of Coffee geboren. In CUBZZ of coffee zagen we een mooi verhaal dat aansluit bij onze eerdere ervaringen binnen de ergotherapie.

Met CUBZZ of Coffee willen we het verschil maken met onze onderneming door het sociaal maatschappelijke aspect voorop te stellen, en op deze manier de wereld proberen te verbeteren. Via de coffee lounge willen we zoveel mogelijk kinderen ondersteunen en helpen om net die gelijke kansen te krijgen als eender elk kind. Je zal bij ons terecht kunnen om heerlijk te genieten van een tasje koffie in een warme en huiselijke sfeer en buitenkomen met een gevoel een meerwaarde betekend te hebben. Binnen CUBZZ of Coffee zal je ondergedompeld worden in het hele CUBZZ verhaal. Je zal de coffee lounge niet verlaten zonder te voelen waar we voor staan. Naast de overheerlijke warme dranken en frisdranken bieden we een apérokaart aan. Deze is mogelijk gemaakt door partners van CUBZZ en lokale partners van de COCL (CUBZZ of Coffee Lounge). " 

CUBZZ of Coffee, Hemelrijk 6, 3500 Hasselt.

 

B-Bag

De B-bag, de it-bag die iedereen wil!

De B-Bag, een kwaliteitsvolle en trendy herbruikbare broodzak, is een ontwerp van 4 studenten van het keuzetraject Management en Ondernemen.

“Na de herbruikbare fruit- en groentezakjes zijn volgens ons herbruikbare broodzakken de logische volgende stap. De afvalhoop verkleinen en grondstoffen sparen, dat is onze inzet. We willen mensen doen inzien dat het milieu helpen kan door aanpassingen in kleine, dagdagelijkse gewoontes in te bouwen. De B-Bag is hiervoor de duurzame oplossing, deze is gemaakt van gerecycleerde PET-flessen.”

Binnenkort zijn deze B-Bags te vinden in de supermarkt, bij bakkers en op de website.

Renée, één van de studenten achter de B-bag, gaf tijdens een event van Pusle Foundation, een schitterende getuigenis over student-ondernemerschap. Iedereen was onder de  indruk van haar professionalisme en enthousiasme! 

renee_klein.png