Overslaan en naar de inhoud gaan

keuzetraject

sportmanagement

 

iets voor jou?

Je hebt een bachelor- of masterdiploma lichamelijke opvoeding of bewegingswetenschappen/kinesitherapie of een ander bachelor- of masterdiploma en je bent sterk geïnteresseerd in sportmanagement? Je wil je talenten als (sport)manager ontwikkelen?  Onze gastdocenten met jarenlange ervaring in het werkveld staan klaar om hun expertise met je te delen en je een intens jaar te bezorgen.

 

sport.png

 

 

opleidingsprogramma 2018-2019
 

Algemene opleidingsonderdelen Studiepunten Semester
Financieel management 3
Eerste semester
Marketing en communicatie 3
Eerste semester
Human resource management 3
Eerste semester
Organization and change 3
Eerste semester
Strategy design 2.0 3
Eerste semester
Junior consulting project 25
Tweede semester
Professionele vaardigheden 5
Beide semesters
Specifieke opleidingsonderdelen
Beleid en juridische aspecten binnen de sport 4
Eerste semester
Eventmanagement binnen de sport 3
Eerste semester
Sport en communicatie 4
Eerste semester
Sportinfrastructuur 4
Eerste semester
Totaal aantal studiepunten 60  

 

Klik hier voor meer details van het opleidingsprogramma 2017-2018

 

project.jpg

junior consulting project

Om je kennis meteen in praktijk om te zetten, werk je in het tweede semester 16 weken als ‘junior consultant’ aan een project in binnen- of buitenland. Je gaat aan de slag bij een van onze partnerbedrijven of je komt zelf met een voorstel. Bij de uitvoering van je project krijg je ondersteuning van  je persoonlijke UCLL projectbegeleider en je coach in ons partnerbedrijf

Je junior consulting project is meteen jouw eerste ervaring. Femke  ging naar  Shanghai en  Jochem Daelman trok  naar New York. 

joche_daelman_-_new_york_-_youtube_2_0.png

 

studenten aan het woord

"Een doelgerichte opleiding is dit, waarbij de lessen gegeven worden door externe professionals. Deze experten werken al jaren in de sector en brengen hun kennis en expertise op een heel praktijkgerichte manier over."

lieven_blindeman_sportmanagement_trimmed.jpg
Lieven Blindeman

 

"Tijdens deze opleiding leer je hoe sport aan de bedrijfswereld gelinkt is. Deze kennis kan je in de 2de semester omzetten in de praktijk. De opleiding opende bovendien voor velen de poorten naar een job in de sportwereld, zo ook voor mij."

jonas_de_win_sportmanagement.jpg
Jonas De Win

 

 

master.jpg

verkorte master

Je bent de moving mind waarnaar heel wat bedrijven op zoek zijn. Of toch maar eerst die master halen? Wat dacht je van een master bij een van onze partneruniversiteiten in UK of USA, zonder schakelprogramma en mét vrijstellingen?

INSCHRIJVEN OF MEER INFO?

Heb je al een kennismakingsgesprek gehad, start dan  hier je inschrijving. Nog geen kennismakingsgesprek gehad? Maak snel je afspraak. Nog vragen? Mail Sofie Guns, modulemanager Sportmanagement.