Overslaan en naar de inhoud gaan

Bachelor-na-bachelor Advanced Business Management
Banaba

U bent hier

versterk tijdelijk je organisatie met jong talent via een junior consulting project

 

Ken je het gevoel? Je hebt een geweldig idee of project binnen je organisatie en staat te popelen om er iets mee te doen, maar weet niet hoe er aan te beginnen of er tijd voor te vinden. Misschien ben je op zoek naar een frisse kijk op je communicatie- of groeistrategie? Of zoek je nieuwe ideeën om de markt duurzaam te benaderen? Of…?

Geef je idee vleugels! Onze 300 afgestudeerde Bachelors volgen een specialisatiejaar (Banaba) in Advanced Business Management en leveren graag een waardevolle bijdrage aan je project.

Gebruik deze opportuniteit! Een Junior Consulting Project kan in de vorm van advies, onderzoek of implementatie, gedurende 4 maanden (februari – juni) binnen jouw organisatie. Een afgewerkt project levert je een concreet resultaat in de vorm van een consulting rapport, gepresenteerd met een duidelijke analyse, concrete voorstellen en een eventuele realisatie. Naast het project kan je de student tot 30% van de tijd inzetten voor operationele opdrachten.

 

Start hier  je aanvraag voor een junior consultant

Sterke begeleiding

De UCLL modulemanager bereidt samen met expert-gastdocenten de student in het eerste semester voor. De focus ligt hierbij op de verschillende domeinen van strategisch management en professionele vaardigheden.

Daarnaast specialiseren de studenten zich in innovatieve strategieën en implementaties in een van de 10 keuzetrajecten:  
Circulaire Eonomie, Cultuurmanagement, Data & Analytics, Design Thinking & Innovation, Digitale Marketing en communicatie, Human Resource Management, International Management,  Management & Ondernemen, Purchasing & Operations Management, Sportmanagement

Tijdens de realisatie van het project stuurt de door UCLL aangestelde expert - projectbegeleider de student inhoudelijk en op vlak van projectmanagement aan. Tijdens regelmatige feedbacksessies met de coach in jouw organisatie maken we een balans op en sturen we bij waar nodig. Zo ontwikkelt de student zich tot een professionele teamgenoot.

Getuigenissen

 • “Na vier maanden heb ik de Junior Consultant in dienst genomen. Het project waarop zij werkte, leverde een sterke inhoudelijke en beleidsmatige meerwaarde aan de cultuursector. En de begeleiding verliep perfect – een aanrader!”
  (Festival van Vlaanderen)
 • "De ‘War for Talent’ is volop aan de gang. De nood aan direct inzetbare medewerkers die  een toegevoegde waarde brengen groeit elke dag. De studenten zetten de stap van theorie naar praktijk onder professionele begeleiding van mensen uit het werkveld. Het bedrijf wordt uitgedaagd en ziet een gekozen verbeteringstraject verfrissend uitgewerkt en beseft dat “de student van vandaag uw medewerker van morgen kan zijn !”
  (Moore Stephens) 
   
 • ”Ik ben nu al verschillende jaren bijzonder enthousiast over de kwaliteit en het concept van de Banaba opleiding binnen de UCLL. Conceptueel vind ik het een win-winsituatie waar de werkgever over een voldoende lange periode binnen een wel afgebakende projectomschrijving een afgestudeerde student mag begeleiden. Deze heeft een grondige theoretische achtergrond tijdens de eerste helft van het academiejaar gekregen.”
  (D&D Sport nv Groep)    
   
 • De Banaba Junior Consultant heeft zin voor initiatief, organisatievermogen, gedrevenheid en bracht het project rond optimaliseren, implementeren en integreren van een competentiemanagement tot een zeer goed einde. Bovendien leverde hij een enorme bijdrage aan meerdere zijprojecten.”
  (Vanerum Group)

Contract en vergoeding

Contract en vergoeding. Voor de uitwerking van het project maakt UCLL een contract op en vragen we een forfaitaire vergoeding van 1.400 euro (excl. BTW).

Is je organisatie een kleine of middelgrote onderneming met ligging in het Vlaams Gewest? Dan kan je bovendien financiële steun krijgen via de KMO-portefeuille.

Tevreden klanten

Tevreden klanten vind je alvast bij volgende organisaties:

Meer informatie

Wens je nog meer concrete informatie? Stuur dan een mailtje naar banaba.abm [at] ucll.be