Overslaan en naar de inhoud gaan

Postgraduaten systemische counseling

Een traject van postgraduaten

 

ONLINE INFOAVOND op 31 MAART EN 17 MEI 2021: meer informatie en inschrijven via deze link.

 

‘Postgraduaten systemische counseling’ is een leertraject georganiseerd in een samenwerking tussen UC Leuven-Limburg, Karel de Grote Hogeschool en de Interactie-Academie. Het leertraject omvat drie jaar waarbij je de keuze hebt uit verschillende postgraduaten. Je beslist zelf of je een postgraduaat apart volgt of verder studeert voor systemisch counselor.

Als je voor het leertraject  gaat, kies je twee van deze thematische postgraduaten. Ieder postgraduaat focust op een duidelijk en afgebakend toepassingsgebied: werken met individuen, met paren, met gezinnen, en het inzetten van creatieve en non-verbale methodieken in al deze contexten. De vier toepassingsgebieden sluiten nauw aan bij de doelgroepen, taken en werkdomeinen van een grote groep van hulpverleners.

Welke twee opleidingen je volgt en de volgorde waarin je dat doet, is afhankelijk van je werkpraktijk, de deelcompetenties die je wenst te ontwikkelen en je interesses.

Aansluitend op deze twee thematische postgraduaten volg je een derde postgraduaat ‘Finalisatie leertraject in de systemische counseling’. Dit postgraduaat wordt alternerend georganiseerd door de hogescholen, startend in het academiejaar 2020-2021 door UC Leuven-Limburg. Je kan inschrijven in het postgraduaat ‘Finalisatie leertraject systemische counseling’ als je twee thematische postgraduaten met succes hebt afgelegd.

 

 

Of elke postgraduaat apart

UCLL – hogeschool biedt in samenwerking met de Interactie-Academie twee postgraduaten aan 

Karel De Grote Hogeschool biedt in een gelijkaardig samenwerkingsverband eveneens twee andere postgraduaten aan. 

 

vlaams opleidingsverlof

De postgraduaten 'Systemisch werken met paren' en 'Samenwerkingsgericht en systemisch werken met gezinnen' werden beide goedgekeurd voor het Vlaams Opleidingsverlof. Meer informatie daarover vind je hier.